icon_radio

RÀDIO El Bosc dels Carnuts

BLOG

El Bosc dels Carnuts amb Nèrida Ramírez

#012 – Ens arriba una dona mig punk, mig xina… Lilith!

Que què tenim?
Ens visita la Nèrida. Ve de la Xina, on ha anat a perfeccionar la seva pràctica com a acupuntora i terapeuta que treballa a partir de la medicina tradicional xinesa. De jove va ser punk així que està acostumada a anar contracorrent. Recordem amb ella els temps mítics de Cal Ferrer, la sala de màquines i billars d’Igualada. Escoltem Eddie Veder, una música que ens posa a tots d’acord. La senyora Montserrat ens visita virtualment. La Nèrida va d’un lloc a l’altre mentre explica amb passió la seva estada i la seva admiració per la llengua xinesa, les seves tonalitats i la manera de ser d’una gent antiga i misteriosa, que guarda amb cura una tradició mil·lenària. Li fem la carta astral i ens atrapa l’hora de plegar.

Ah! Descobrim el motiu d’anar a fregir espàrrecs…

El millor sempre queda off the record.

fetxa_radioIgualada
Podcast
fetxa_radioIgualada

El Bosc dels Carnuts amb en Renzo Pagliero, dilluns 5 de març de 2018

#011 – Ens arriba una ànima viatgera, un ésser permanent i efímer.

Que què tenim? Ens visita el Renzo Pagliero. Un argentí de 26 anys que ha vingut fent couchsurfing a fer el camí de Sant Jaume després d’arribar a casa nostra per amor. Ens parla dels seus viatges per sudamerica, de la Patagonia al Brasil. S’emociona i ens emociona. El Red Perill ens explica una vivència personal a Figueres i tenim un record per l’Adrià Ciurana. Les alarmes ens sorprenen i ens fan començar a tope aquest viatge. Ah… Gustavo Cerati!

Li fem la carta astral, que va de la llibertat viatgera de Sagitari a l’ascens al cim de la muntanya on li espera la culminació d’un viatge que no sap on el portarà. És un jove idealista i sensible que segur ens tornarà a visitar al bosc dels carnuts.

PD: La nostra “jefa” la Montse Sanou fa una aparició estel·lar en directe…

fetxa_radioIgualada
Podcast
fetxa_radioIgualada

El Bosc dels Carnuts amb en Quim Morales de La Segona Hora de Rac1, dilluns 26 de Febrer de 2018

#010 ens arriba un crack de la ràdio!

Que què tenim? En Quim Morales (sí, el de La Segona Hora de Rac1) i el seu fill ens acompanyen en aquesta freda nit de febrer. Amb en Quim parlem de cinema arran de la lectura d’un fragment de La historia interminable de Michael Ende. És un gran enamorat del 7è art, una passió que ha transmès amb amor al seu fill gran, que al final del programa ens diu què vol ser de gran. Junts recordem la figura de Michael Jackson que és un dels artistes prefereits d’en Quim, que també és un gran afeccionat a la música. És una ànima sensible i parlem de la seva vida arran de la seva carta astral que ens desvetlla un nen somiador i sensible que en fer-se gran ha esdevingut un pare de família exemplar. Ah! Ens fa descobrir a l’Anthony Strong que sona molt i molt bé!

 

Li estem molt agraïts per la seva visita al Bosc dels Carnuts en una nit que amenaça amb el fred d’una nevada com fa temps que no es veu. Com sempre, l’hora de màgia se’ns ha fet curta i la senyal horària ens fa que haguem de seguir parlant al sempre sucós off the record.

 

Us recordem que ens podeu seguir a Facebook, Twitter i Instagram

fetxa_radioIgualada
Podcast
fetxa_radioIgualada

El Bosc Dels Carnuts amb la Montserrat Díez, dilluns 19 de Febrer de 2018

#009 Una dona inconformista, una supervivent!.

Que què tenim? Ens visita la Montserrat Díez i arran de la lectura d’en Red Perill de James Rhodes parlem de Bach, de la música, de la vida. Ens explica com va patir un ictus que gairebé li costa la vida i del qual ha ressorgit com l’au fènix. La Montserrat és un exemple de vitalisme i de la curiositat com a actitud davant les coses. Ha tingut 5 fills que l’han ajudat molt a ser com és. Parla amb precisió i cada paraula la matisa per fer-la encaixar amb allò que vol dir. Li llegim la carta astral i parlem de viatges futurs.  I sap molt de totes les anècdotes dels grans compositors.

Escoltem una dolça flauta d’una cançó dels Coetus, però no tot és el que sembla… ja ho veureu. Ah! I Earth, Wind and Fire!

La setmana vinent tindrem en Quim Morales al bosc dels carnuts.

fetxa_radioIgualada
Podcast
fetxa_radioIgualada

El Bosc Dels Carnuts , dilluns 12 de febrer de 2018

#008 Renéixer.

Que què tenim? Repassem alguns dels convidats que han passat, fem una llista d’elements de supervivència a Sibèria, un kit acompanyat de guitarra. Parlem del temps i de com el percebem. Del futur complicat de les noves generacions i de com és de difícil encaixar la pròpia manera de ser en una societat competitiva que necessitem i alhora rebutgem i que es troba en un canvi constant. Parlem del temps, Hawking i de com ens sobta l’arquitectura comunista. Escoltem en Ferran Palau i ens expandim.

Convidem la senyora Montserrat a venir al programa la setmana vinent i esgotats tanquem un primer cicle de 8 programes. Seguim!!!!

fetxa_radioIgualada
Podcast
fetxa_radioIgualada

El Bosc Dels Carnuts amb el Sergio Piedras, dilluns 05 de febrer de 2018

#007 Un músic errant, una ànima lliure.

Que què tenim? En aquesta vesprada plujosa d’hivern ens visita el Sergio Piedras, un viatger de la vida, un explorador de l’ànima humana.  Ve amb la seva filla que l’acompanya amb una presència dolça i tranquil·litzant.  El sermó inicial del Marc li encaixa com un guant i s’inicia la conversa i floreix fruit de la improvisació i les lleis de la sincronicitat. Estar connectats no vol dir preparar les coses fins al detall, sinó deixar que  les peces de la vida encaixin de forma espontània.  Músic, pare, emprenedor, currante, amic… El Sergio és tot ell un ball de màscares que amb veu profunda ens omple i se’ns fa curta l’hora. Però ens queda com sempre l’off the record. Ens canta en directe i recordem anècdotes de concerts improvisats i viatges als límits d’un mateix. Li fem la carta astral en directe i ens acomiadem sota la pluja hores més tard parlant de l’última porta.

En Sergio agafa la guitarra i ens interpreta la cançó “Raíz” de El Circo de las Mariposas, preciosa, mentre la seva filla canta al seu costat. Ah!, ens regala un final èpic cantant una cançó improvisada a ritme de rumba, l’estudi esdevé una festa on canalitzar tot lo parlat.

fetxa_radioIgualada
Podcast
fetxa_radioIgualada

El Bosc Dels Carnuts amb la Magda Ninot, dilluns 29 de Gener de 2018

#006 Arriba una ànima sanadora plena de llum.

Que què tenim? Visita el nostre bosc la Magda Ninot, terapeuta holística que regenta Hidramar des de fa anys. Ens parla de la seva trajectòria vital, de com afronta la teràpia i el seu propi procés d’introspecció, de les energies, de les múltiples anècdotes al llarg d’una vida dedicada a guarir els altres i de la glándula pineal, de com alguns filòsofs hi van trobar allà el punt d’unió entre el cos i l’ànima…

Escoltem Ben Harper i parlem de la fragilitat, la vulnerabilitat, el despertar que segueix al somni o al malson, la llum que busquem en els moments tenebrosos. Quedem per fer una meditació conjunta i de retrobar-nos més endavant!
fetxa_radioIgualada
Podcast
fetxa_radioIgualada

El Bosc Dels Carnuts amb l’Ivan Macià, dilluns 22 de Gener de 2018

#005 Arriba passejant l’ésser més maciànic de la ciutat.

Que què tenim? Ens visita l’home maciànic. L’Ivan és un flaneur d’Igualada, un passejant urbà a qui coneix molta gent, ni que sigui de vista. Vagareja sovint pels carrers com Sòcrates per l’Atenes clàssica on com un tàvec feia preguntes incòmodes i exposava als ciutadans veritats paradoxals. Ens parla de música, d’informàtica, de la bellesa. Au nocturna, com l’òliba de Minerva, sap de tot i ens porta a parlar de la vida y de la mort, tot recordant el geni d’Oppenheimer i la fina línia que separa la bogeria de la genialitat, el criminal de l’heroi. L’Ivan no te l’acabes mai i la nit continua acabada la vetllada en un fast food de la ciutat ara ja sí off the record.

Avui ens ajuda la Montse Sanou, en Quico és baixa per la grip però no ens oblidem d’ell.

fetxa_radioIgualada
Podcast
fetxa_radioIgualada

El Bosc Dels Carnuts amb Maria Galia, dilluns 15 de Gener de 2018

#004 De la Galia ens arriba la Maria, galàctica i “mèdium”?.

Que què tenim? Tenim a la Maria Galia. Historiadora de l’art, estudiant d’art dramàtic, musa, galàctica… Parlem amb ella de dones empoderades, de Gaudí, de la història de la presó Model.

Li repassem la seva carta astral

I bevem el vi blanc que amablement ens ha portat. Sensibilitat pura i emoció continguda la d’una ànima profunda que esperem un dia torni a visitar-nos.

Mentrestant sona la veu de Dolores O’Riordan que ens ha deixat orfes de la seva màgia irlandesa.

fetxa_radioIgualada
Podcast
fetxa_radioIgualada

El Bosc Dels Carnuts amb Jordi Marcé, dilluns 8 de Gener de 2018

#003 Des d’Hamburg ens arriba la brillant i incansable ment d’en Jordi Marcè

· QUE QUÈ TENIM? Parlem de música, no podia ser d’una altra manera tenint el Jordi Marcè a l’estudi. També d’editorials independents i llibres que ho peten, del sistema de vot per correu que aquest igualadí que viu i treballa a Hamburg com a docent i investigador coneix molt bé. Viatgem al calent barri de Reeperbahn i recordem l’època daurada dels Beatles a Alemanya. En Jordi sap molt de tot i no ens acabaríem el seu saber ni en dues vides de ràdio.
Estrenem la secció de lectura de la carta astral del convidat en directe per part del nostre druida astròleg Bernat Roca. Aquest cop els druides han begut massa poció màgica?

Fins la propera!

fetxa_radioIgualada
Podcast
fetxa_radioIgualada
Pàgines 1 de 212