icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

(06:30h) ÚLTIMA HORA – Els Bombers aconsegueixen perimetrar parcialment l’incendi de l’Anoia gràcies a la millora del temps d’aquesta nit

Malgrat a darrera hora del vespre d’ahir diumenge es van haver de retirar els mitjans aeris, les condicions meteorològiques van millorar molt. Va desaparèixer la marinada i la humitat ha estat més alta en les darreres hores, i això ha permès al centenar de dotacions terrestres treballar amb celeritat i assolir perimetrar parcialment l’incendi. Fins al moment es calcula que el foc que continua actiu i descontrolat, ha cremat unes 1.400 hectàrees, la majoria d’elles al municipi de Bellprat.

Recordar, però, que el foc continua descontrolat, i crema amb virulència. Es demana que no us apropeu al lloc de l’incendi per deixar treballar a bombers, ADF’s i tot el personal que lluita contra les flames.

La població de Sant Martí de Tous i de Santa Maria de Miralles continuen confinades a casa.

S’espera que a primera hora d’aquest matí es puguin reincorporar els mitjans aeris a les tasques d’extinció.

Agents Rurals continuen investigant les causes de l’incendi de l’Anoia, i tot apunta a la mà de l’home

Els Agents Rurals busquen indicis que els permetin esbrinar quina ha estat la causa de l’incendi que afecta la nostra comarca des del passat dissabte al migdia. L’indret on va començar el foc és a peu de la carretera que uneix Santa Coloma de Queralt i Serral, a la Conca de Barberà.

De moment el cos d’agents rurals descarta la causa natural, i tot apunta que ha estat causat com a conseqüència de l’acció humana. Ara caldrà determinar si el foc ha estat intencionat, o s’ha causat per una imprudència o alguna acció involuntària. L’inspector dels Agents Rurals, Toni Mur, apunta que tampoc s’han trobat indicis que el foc hagi estat provocat, i tampoc s’ha trobat cap burilla que pogués iniciar les flames. Tampoc es descarta que hagi estat una guspira causada per un vehicle qui hagi començar l’incendi.

CARRETERES TALLADES

La consellera d’agricultura, Teresa Jordà, anuncia una reunió imminent del seu departament per analitzar les pèrdues de la pagesia en l’incendi de l’Anoia

Jordà ha destacat que des del primer moment en el què es va declarar l’incendi a Santa Coloma de Queralt, el departament d’agricultura està amatent per seguir quines afectacions tindrà a la pagesia de la Conca de Barberà, i especialment de la comarca de l’Anoia. Cal recordar que el municipi més afectat ha estat el de Bellprat, amb més de 1.000 hectàrees cremades. Teresa Jordà anunciar que es reuniran amb la resta d’administracions i les parts afectades per activar ajudes a la pagesia.

tornar_radioIgualada