icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

(09:00h.) – Els Bombers aconsegueixen ESTABILITZAR el 90% de l’incendi de l’Anoia. OPTIMISME moderat a bombers per aconseguir encerclar el foc a darrera hora d’aquest dilluns

Els Bombers de la Generalitat han aconseguit estabilitzar el 90% del foc que crema des de dissabte a la Conca de Barberà i a la comarca de l’Anoia. De moment s’haurien cremat de 1.657 hectàrees afectades, però la millora de les condicions meteorològiques fa que els equips d’extinció siguin optimistes. Des de primera hora ja hi treballen els mitjans aeris. En total són 26 mitjans aeris, i més d’un centenar de dotacions terrestres. Els bombers han anunciat que s’aixeca el confinament de la població de Sant Martí de Tous, Santa Maria de Miralles i Bellprat. S’obre la circulació de les carreteres afectades. ES DEMANA que la gent no s’acosti a la zona de l’incendi per deixar treballar a bombers, ADf’s i tot el personal que lluita contra les flames.

Ara mateix preocupa aquest 10% del perímetre que es troben situats en diferents punts; al cap de l’incendi, una part del flanc esquerra i també el flanc dret que afecta a Santa Maria de Miralles. Els bombers treballen en què el perímetre no creixi més del que ja tenen marcat, i que les condicions meteorològiques siguin favorables. Bombers i ADF’s també agraeixen especialment el treball de la pagesia que està sent clau per evitar que el foc avanci. Dissabte al vespre es va fer una crida als pagesos a llaurar els camps per evitar que el foc pugui avançar amb molta rapidesa.

Des de l’ADF a la comarca de l’Anoia afirmen que la situació és bona per seguir avaçant en l’extinció de l’incendi. La previsió apunta a una baixada de temperatura, i el creixement de la humitat. S’espera l’arribada de la pluja a la zona del foc. Malgat aquestes dades optimistes, cal recordar que el foc no està estabilitzat, i crema sense control. Els grans fronts del foc s’ataquen des dels mitjans aeris.

 

Carreteres obertes

C-37 Santa Maria de Miralles-Santa Margarida de Montbui

B-220 Santa Coloma de Queralt

BV-2201 Bellprat

TV-2011 Pontils

BV-2131 Santa Maria de Miralles

 

tornar_radioIgualada