icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

14 persones en situació d’atur troben feina gràcies al programa MUTP de l’Anoia

Dins el pla de Mesures Urgents pel Tancament Perimetral, MUPT, hi ha una línea de subvenció de caràcter extraordinària finançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya per fer front a les conseqüències de la COVID-19 en el mercat de treball, en aquells municipis que van patir confinament perimetral durant l’inici de la pandèmia de la COVID-19. En el nostre territori: Igualada, Vilanova del Camí, Montbui i Òdena.

El projecte inclou dos grans blocs d’actuacions, un centrat en l’eix de l’ocupació i l’altre a la millora del teixit productiu dels municipis afectats.

Dins de l’ eix de millora del eix de l’ocupació que té l’objectiu de potenciar la intervenció i la coordinació dels serveis públics d’ocupació de cada territori i donar respostes adequades als problemes ocupacionals de les persones en situació de desocupació, es van aprovar unes ajudes per al foment de la contractació .

Aquesta actuació té com objectiu mantenir i crear llocs de treball en el teixit productiu del territori, mitjançant la subvenció de 14 contactes laborals a persones en situació d’ atur d’una durada de sis mesos a jornada completa destinant un total de 93.099,72 Euros del pressupost del programa MUTP. Per cada treballador contractat durant un període de sis mesos l’ empresa rep un total de 6.649,98 euros.

Les deu empreses han sigut seleccionades per l’ Ajuntament d’ Igualada després de que aquest fes una campanya informativa i de prospecció exhaustiva de l’ acció Foment a la Contractació mitjançant prospecció d’empreses inscrites al Servei Local d’ Ocupació.

Els requisits per poder accedir aquesta subvenció eren:

– Que l’ empresa estigui ubicada en l’àmbit territorial d’ actuació on s’ ha de desenvolupar el projecte MUTP (Igualada, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, Òdena).

– Que la facturació s’ hagi vist disminuïda durant el període de tancament perimetral respecte a la que tenia en el mateix període de l’ any anterior. (No es requereix un percentatge mínim de disminució)

– Que tingui una plantilla inferior a 50 treballadors.

– El màxim de contractes que pot realitzar una mateixa empresa són tres.

Els requisits de les persones contractades per les empreses es que estiguessin en situació d’ Atur dels 4 municipis.

Des d’ Ig Nova Ocupació s’ han dut a terme els processos de selecció de les persones a contractar publicant l’ oferta a diba.cat/slo i gestionant les 10 ofertes laborals.

Les 14 persones contractades són usuàries del Servei Local d’ Ocupació. Els sectors econòmics de les empreses participants són: Automoció, Tèxtil, Transport, Construcció, Reparació de vehicles agrícoles, Enginyeria, Mecànica, Sistemes de Seguretat, Metall i Logística.

I en quan als perfils de les persones contractades serien: conductor, taxista, pintor de llantes, operari de producció, operari d’ acabats i magatzem, oficial de primera en l’ àmbit de la construcció, muntador de pladur, aprenent de soldador,electromecànic, auxiliar administrativa, operaria tèxtil, administrativa, delineant, mecànic.

A banda 18 persones en situació d’atur també es beneficien d’altres Plans d’Ocupació Aquest mes d’ Octubre també s’ ha tancat dins de l’ Eix d’Ocupació l’ actuació Plans d’ Ocupació d’ Igualada que va començar al juliol amb la incorporació de 12 peons brigada (peó obra,jardineria,manyà, electricista, pintor) i ha finalitzat amb sis contractacions més.

Aquesta actuació té per objectiu oferir a les persones participants l’oportunitat d’adquirir experiència professional i millorar la seva ocupabilitat mitjançant la contractació laboral en àmbits d’interès general i social.

L’ Ajuntament d’ Igualada ha destinat 375.526,74 euros per realitzar els 18 contractes laborals d’ una durada d’ entre sis i nou mesos.

tornar_radioIgualada