icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

15 centres educatius anoiencs participen en la 2a edició del concurs “Química a l’Escola”, organitzat per UEA Química

Amb els objectius de donar visibilitat, posar en valor i despertar vocacions químiques als i les més joves, la sectorial química de la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA Química) ha celebrat una nova edició del concurs “Química a l’Escola”, un fet que constata la implicació de la patronal anoienca per seguir apostant pel compromís social de les empreses cap a les escoles, potenciant l’experimentació i les professions del futur.

Aquest concurs -que enguany ha celebrat la seva segona edició- ha estat obert a tots els centres educatius de la comarca de l’Anoia i on els participants han hagut d’utilitzar materials habituals o casolans i enregistrar l’experiment en un vídeo. Tots els vídeos han estat revisats pels membres de UEA Química que han patrocinat el concurs i han escollit els premiats per cadascuna de les categories de primària i secundària. Les empreses que han participat han sigut: Comercial Godó, Texcur, Atlas, ABC Leather, Waterologies, Labin, Proquip, Quimser, Simar, Apliclor, Eminfor, Robinson Ventures i Leather Química.

Un total de 15 centres educatius de la comarca han participat en aquesta segona edició de “Química a l’Escola”: Emili Vallès, l’Escola Mare de Déu del Portal, Escola Mowgli, Escola Les Passeres, Escola Ramon Castelltort, Escola García Lorca, Escola Joan Maragall, Escola Maristes d’Igualada, Escola Guerau de Jorba, Escola Escolàpies, IES Vallbona d’Anoia, Institució Igualada, Institut Escola Castell d’Òdena, IES Molí de la Vila i l’Escola Apinas.

Els guanyadors han estat els següents: Categoria 1 (3r i 4t de primària), el primer premi ha estat per l’Escola Ramon Castelltort i el 2n premi per l’Escola Mowgli. Categoria 2 (5è i 6è de primària): el 1r premi per l’Escola Maristes d’Igualada, 2n premi per l’Escola Mare de Déu del Portal i el 3r premi per l’Escola Escolàpies. Categoria 3 (1r d’ESO i 2n d’ESO): 1r premi per a l’Institut Escola Castell d’Òdena, 2n premi per l’Institut Vallbona d’Anoia i la Categoria 4 (3r d’ESO i 4t d’ESO) el 1r i 2n premi, per a l’Escola Maristes d’Igualada. També es va fer una menció especial per a l’Escola Apinas d’educació especial.

tornar_radioIgualada