icon_radio

RÀDIO

BLOG

19 restaurants arreu de l’Estat estrenen estrelles a la Guia Michelin 2015

Cuina oberta / Restauració – La prestigiosa guia vermella que premia la cuina innovadora de les noves generacions de cuines i restauradors ha fet pública en una gala de presentació realitzada el passat dimecres dia 19 de novembre a Marbella, la nova ‘Guia Michelin España & Portugal 2015’, atorgant les tant apreciades estrelles amb el reconeixement que valora el vigor de l’alta cuina creativa i les seves possibilitats de futur.

En aquest nou repartiment d’estrelles, dinous restaurants a Espanya i dos Portugal han obtingut la primer estrella. A Catalunya el repartiment ha estat més escàs del que és habitual. De tots els candidats a obtenir la tercera, segona i la primera estrella, només un obté la primera. Es tracta del ‘Pakta’, de cuina nikkei (barreja de cuina peruana i japonesa), restaurant sota la gerència d’Albert Adrià, en associació amb els germans Iglesias, un establiment que Ferran Adrià ha destacat, des de la seva obertura el 2013, com un dels més interessants d’aquest tipus de cuina al món.

Per contra, la ‘Guia Michelin 2015’ ha estat una mica més generosa amb Madrid, que suma cinc noves estrelles. D’altra banda, quatre establiments deixen de ‘brillar’ amb una estrella Michelin. Un és el Mas Pau d’Avinyonet de Puigventós, que va aconseguir el reconeixement el 1982 i que acaba de tancar perquè no ha pogut arribar a un acord en la renovació del contracte amb la propietària de la masia del segle XVI en la qual es troba ubicat el restaurant. També ha caigut de la llista d’estrelles ‘La Llar’ de Castelló d’Empúries, segons indica la Guia Michelin per cessament del negoci, el restaurant ‘L’Aliança’ d’Anglès, aconseguida per Lluís Feliu el 2009. Aquest restaurador va morir el Nadal passat i les seves filles han reconvertit l’establiment en ‘Aliança 1919′, un homenatge al bar que regentaven els avis. I finalment,  el ’41 graus’ d’Albert Adrià que la va obtenir el 2014 i que la perd perquè ha tancat temporalment per reobrir el proper 2015 reconvertit en ‘L’Enigma’.

Les dues darreres referències de restaurants anoiencs inclosos en la Guia Michelin, corresponen a la seva edició de l’any 2013. El primer correspon al restaurant ‘Tall de conill’ de Capellades que hi consta a la guia des de l’any 1980. I finalment, la recomanació per un espai de restauració que ja no existeix, la que feia referència al desaparegut restaurant ‘Les Olles’ d’Igualada. Però com a bona notícia hem de recordar que aquest espai físic de restauració va ser recuperat per una nova gerència amb la inauguració el passat mes d’octubre del restaurant ‘Singular’, ubicat a la Plaça Sant Miquel de la capital de l’Anoia.

tornar_radioIgualada