icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

400 igualadins i igualadines han participat a l’ofrena del Ciri Votiu a Montserrat

Aquest dissabte, 28 de maig, la ciutat d’Igualada ha renovat la seva tradicional ofrena del Ciri Votiu a la Mare de Déu de Montserrat. La comitiva s’ha desplaçat amb sis autocars i ha aplegat al voltant d 400 persones.

Com ja és tradició també han participat de l’ofrena diverses entitats que aquest any commemoren aniversaris destacats com són: el Gremi d’antics traginers que aquest 2022 compleix 200 anys d’història, El Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada que en fa 75, el Club Atlètic Igualada que en celebra 70, la Coral els Verdums que ha arribat als 50 anys, l’Associaciació d’Amics del Tren d’Igualada que també celebra 50 anys i la Colla Gegantera del Bisbalet que n’ha fet 20.

Una de les particularitats de l’ofrena d’aquest any ha estat l’arribada de les autoritats en diligència a l’últim tram del Santuari de Montserrat ja que l’entitat celebra aquest any 200 anys d’història. L’oferiment i encesa del ciri s’han fet coincidint amb la missa conventual a la Basílica de Montserrat i, en acabar, la comitiva ha estat rebuda en una audiència especial pel Pare Abat, Manel Gasch, a la mateixa Basílica on s’ha dut a terme la missa conventual.

Aquesta tradició, que es va recuperar a la dècada dels ’90 del segle passat, recorda que ara fa més de cinc-cents anys, l’any 1.515, amb l’objectiu d’evitar l’arribada d’una epidèmia de pesta sorgida a Barcelona, els consellers de la vila d’Igualada van demanar protecció a la Mare de Déu duent-li un ciri.

tornar_radioIgualada