icon_radio

RÀDIO Igualada notícies

BLOG

El cantautor Roger Mas arriba aquest dissabte al Teatre Municipal l’Ateneu

El cantautor Roger Mas arriba al Teatre Municipal l’Ateneu per presentar el seu desè àlbum, Parnàs (Un viatge al jardí dels poetes). Serà el proper dissabte, 6 d’octubre, a les 21h, en un concert és promogut per la gestora cultural El Gest, amb el suport del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, el Programa.cat del departament de Cultura de la Generalitat i l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona (ODA).

Les entrades es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada (c/ Garcia Fossas, 2) de dimarts a divendres de 18:30 a 20:30h i el dissabte d’11 a 14h. També des d’una hora abans de la funció a la taquilla del Passatge Vives. Tenen un preu de 15 euros si s’adquireixen anticipadament i de 18 euros si es compren el mateix dia. També es poden adquirir en línia a www.ticketea.com.

Parnàs: poesia i música · Tal com diu Roger Mas sobre Parnàs, volia “fer un disc per al meu públic, sense estridències, fàcil d’escoltar i on se’m reconegués”. El cantautor va estrenar el nou disc a Brussel·les “per als membres del govern a l’exili” i afirmava que “per a mi és molt important fer alguna cosa simbòlica per a aquestes persones que han fet tant per la nostra llibertat, justícia i democràcia”.

Mas encarna com ningú el prototip del cantautor: agermana música i poesia, autoria i interpretació, però també novetat i tradició. Ho ha demostrat a cada disc, reinventant-se en trobador incipient, crooner de cobla, artista tel·lúric, bluesman rutilant, estrella del pop, rapsode profund o un doll de veu fonda. Tots encarnats en els temes, estils i grups més diversos.

Poeta entre músics i músic entre poetes ara, amb una veu en plena maduresa, proposa un viatge al Parnàs, al jardí dels poetes, on insisteix a emocionar amb les veus dels altres i músiques noves. Complerts els vint anys del primer disc, ara presenta Parnàs. Al disc (SatéliteK, 2018) i als concerts de la gira es poden trobar noves cançons, adaptacions de cançons tradicionals o antigues i poemes musicats d’autors tan diversos com Amadeu Vidal i Bonafont, Toni Gol i Roca, Miquel Martí i Pol, Joan Maragall, Salvador Espriu o la religiosa Sor Eulària Anzizu.

Al concert s’acompanya de Xavier Guitó al piano i teclats, Arcadi Marcet al contrabaix i Míriam Encinas tocant dilruba, viola medieval, flautes i percussió. El so és a càrrec de Jordi Rotés i la il·luminació de Rafel Roca. Al disc hi van col·laborar Núria Graham i Bikimel, a més del cor Lupulus Ensembla i Brossa, quartet de corda.

Mas, que des de fa un temps s’allunya del pop-rock es reivindica més en l’ofici i les maneres del cantautor.

Roger Mas, cantautor · El solsoní Roger Mas va néixer el 1975 en una família de músics. Quan tenia cinc anys d’edat, va començar a tocar instruments sota la tutela del seu avi. La seva activitat artística, vinculada al clarinet i al saxofon, va començar quan tenia 12 anys. El 1994, va començar a investigar les diferents expressions musicals d’arreu del món gràcies a l’experiència de Luis Paniagua. El 1996, va guanyar el Premi de Catalunya Ràdio, que marca l’inici de la seva carrera com a cantant i compositor.

Des d’aleshores, ha publicat deu àlbums, ha rebut diversos premis per cada nou projecte i un ampli reconeixement dels crítics, fins al punt de convertir-se en una veritable figura de la cançó. La seva música es basa en tres pilars: la música moderna, la música tradicional i els sons ancestrals del món. Les seves lletres barregen el llenguatge del carrer amb les paraules i les expressions literàries que estan desapareixent. En els últims anys ha actuat en països com França, Cuba, Itàlia, el Brasil, els EUA, l’Uruguai, Sèrbia, Hongria, la República Txeca, Alemanya, Àustria, Bèlgica o Anglaterra.

La gestora cultural El Gest · El Gest, gestora cultural, és una empresa de gestió cultural i comunicació dedicada a l’organització d’esdeveniments i espectacles de petit, mitjà i gran format, centrada en la creació i gestió de festivals multidisciplinaris que giren a l’entorn d’activitats musicals. També gestiona les edicions territorials Surtdecasa Centre i Surtdecasa Penedès del mitjà de comunicació digital Surtdecasa.cat..

Aquesta tardor ha iniciat la programació de diversos concerts a Igualada, que tindran lloc al Teatre Municipal l’Ateneu –amb aquest Parnàs de Roger Mas i també L’oferta i la demanda de Joan Colomo– i al Teatre de l’Aurora –Jo Jet i Maria Ribot amb el cor The Escarteen Sister–. Enguany, El Gest, gestora cultural ja ha col·laborat amb l’Ajuntament d’Igualada i l’Associació La Maca, en l’organització i la producció de la 7a edició del RRRREC Festival, en el marc de la Festa Major d’Igualada.

tornar_radioIgualada