icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

#Igualada Som-hi presenta un pla amb 35 mesures socials i econòmiques

El grup municipal d’Igualada Som-hi, format per PSC, Comuns i Igualada Oberta, ha presentat un pla de 35 mesures socials i econòmiques perquè formin part del Fons d’Emergència Social i Econòmic que la formació d’esquerres i progressista ja va proposar fa dues setmanes al govern de la ciutat. El fons hauria de néixer a partir d’una profunda modificació del Pressupost 2020.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, ha traslladat el pla de mesures a l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i li ha demanat que sigui tingut en compte perquè “la ciutat necessita que l’Ajuntament desplegui totes les eines i recursos que té al seu abast per fer front a la crisi social, laboral i econòmica”. Cuadras afirma que “hem de garantir que ningú quedi enrere i per això ens hem anticipat a idear, ja, aquestes 35 mesures que creiem que Igualada necessita per afrontar la reconstrucció i donar resposta a les famílies i col·lectius socials més vulnerables i als autònoms, empresaris i treballadors”.

Dins l’àmbit social, Igualada Som-hi proposa crear una Agenda d’Estiu d’Infància i Joventut amb una programació especial de casals d’estiu durant els mesos de juliol, agost i setembre. També obrir les escoles bressol durant tot l’estiu, amb especial prioritat per aquells infants que hagin de començar l’escola el proper curs i promoure activitats de lleure tot l’estiu als equipaments municipals i a les escoles o instituts. D’altra banda, es demana garantir les beques menjador durant l’estiu, facilitar l’accés de connectivitat i aparells electrònics a les famílies que ho necessitin per a seguir el curs i mobilitzar els pisos buits per destinar-los a lloguer social a través de les ordenances municipals.

Estudiar el pas a targetes moneder pel Banc de Queviures, un programa de protecció de la gent gran per evitar desplaçaments per serveis bàsics, flexibilitzar el pagament dels lloguers d’habitatges municipals i reclamar una solució pels títols de transport caducats de l’ATM són altres mesures proposades per Igualada Som-hi. També es demana resoldre la discriminació salarial històrica del personal del Consorci Sociosanitari d’Igualada de les residències i fer efectiva una millora.

En l’àmbit econòmic, Igualada Som-hi proposa crear una targeta local a la Conca d’Òdena per a incentivar les vendes del petit comerç, restaurants i empreses i autònoms de serveis. En el mateix àmbit també proposa ajudes per pagar el lloguer a comerç i restauració i establir un sistema de taquilles al Mercat Municipal de la Masuca per a poder recollir la compra. Bonificar les taxes de terrasses i de residus és una altra de les mesures proposades.

També en l’àmbit econòmic, la formació que lidera Jordi Cuadras proposa impulsar un programa de microcrèdits per autònoms i empreses, elaborar un Pla de Reconversió Industrial d’Igualada i la Conca d’Òdena per adaptar els sectors productius a la nova situació, endarrerir el pagament de l’IBI i impostos municipals o fer una moratòria en cas de necessitat.

En l’àmbit cultural, Igualada Som-hi proposa convocar una edició especial de la beca Igualart 2020 i 2021 per a promoure el sector cultural de la ciutat, fer una programació de teatre i música amb grups locals, ja sigui via telemàtica o presencial garantint les mesures de seguretat, i subvencionar l’assegurança municipal de les entitats per les activitats no fetes. A més, demana replantejar l’European Balloon Festival, l’Anòlia i la Festa Major i destinar les partides pressupostàries que no es gastin a mesures socials i econòmiques.En el darrer apartat del Pla de 35 mesures, Igualada Som-hi proposa un pacte social i polític de la Conca d’Òdena integrat pels Ajuntaments, Consell Comarcal, agents socials i econòmics i partits polítics. Donada l’excepcionalitat amb la qual s’ha tractat la Conca durant les primeres setmanes de la pandèmia, sol·licita que hi hagi un tracte excepcional i específic, també, a l’hora d’afrontar les mesures de xoc per la reconstrucció social i econòmica. Jordi Cuadras també proposa un acord de ciutat per a dur a terme les mesures socials i econòmiques amb un treball conjunt amb les entitats. En l’àmbit de la protecció demana que la desinfecció d’espais i equipaments públics sigui inclosa com un servei més dins el contracte de servei de neteja de la ciutat.

El pla complert de les 35 mesures del Fons d’Emergència Social i Econòmic proposat per Igualada Som-hi es pot consultar a la pàgina web igualadasomhi.cat a l’apartat de “Notícies”.

 

tornar_radioIgualada