icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

L’edició d’aquest any del Festival Internacional d’Orgue s’ajorna fins al 2022

El Festival Internacional d’Orgue que s’havia de celebrar, com cada any, durant el mes de març a Igualada, s’ha ajornat al 2022 a causa de la pandèmia de Covid-19. El Departament de Promoció Cultural ha considerat que, encara que molt probablement alguns dels concerts es podrien dur a terme adaptats a la normativa sanitària vigent, calia tenir en compte els problemes de desplaçament dels concertistes entre països i ciutats. A més, el confinament perimetral també dificultaria l’assistència del públic.

Per aquest motiu, s’ha considerat oportú desplaçar la celebració del festival al març del 2022 i poder-lo organitzar en un context de normalitat que permeti als seus nombrosos seguidors gaudir-ne sense entrebancs. Ja s’ha parlat amb els concertistes que estaven contractats per a aquesta edició per tal de convidar-los a ser-hi presents l’any vinent.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Igualada vol felicitar públicament el director artístic d’aquest esdeveniment, Joan Paradell i Solé, pel seu recent nomenament com a organista emèrit de la Capella Pontifícia Sixtina del Vaticà, per una trajectòria que el fan gran mereixedor d’aquest càrrec honorífic. Cal confiar que l’any que ve també pugui oferir el concert de Cap d’Any que ofereix tradicionalment i que aquest 2021, a causa de la pandèmia, tampoc a pogut dur a terme per problemes de desplaçament
des d’Itàlia provocats per les mesures sanitàries.

tornar_radioIgualada