icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

76 escoles i 4.200 alumnes passen per l’Observatori de Pujalt

El curs 2014-2015 s’ha tancat a l’Observatori de Pujalt amb un nou rècord d’escoles i alumnes que han treballat en algunes de les múltiples activitats que s’hi porten a terme. En total han estat 76 escoles i 4.200 alumnes d’arreu de Catalunya, i fins i tot d’Andorra, que han portat a terme activitats relacionades amb la meteorologia, l’astronomia i les energies renovables a partir de tallers, observacions astronòmiques nocturnes i diürnes, xerrades i també visites al radar de la Panadella. Cal dir que algunes de les activitats també s’han portat a terme a les escoles per tal d’apropar la ciència que es treballa a l’Observatori de Pujalt als alumnes.

Albert Borràs, director de l’Observatori de Pujalt, indica que: “El nostre objectiu és apropar la ciència a tothom. La millor manera de fer-ho és arribant al màxim nombre d’escoles i transmetre la passió per la ciència a partir de la meteorologia i l’astronomia afegint també el respecte pel medi ambient i fent didàctica de les energies renovables”.

Des de l’Observatori de Pujalt es recorda que enguany han esdevingut un nou “Entorn d’Aprenentatge” del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i que les inscripcions pel proper curs ja estan obertes. Trobareu la informació a: www.observatoridepujalt.cat

Per últim dir que AstroAnoia i GAME (Grup Amateur de Meteorologia Espacial) són peça clau en la part astronòmica d’aquest observatori, un observatori que pot i vol continuar creixent  per tal de fer de la ciència el nostre pa de cada dia.

tornar_radioIgualada