icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

800 alumnes de la Catalunya Central participen, aquest dijous, a la festa Sambori a Igualada

Un total de 800 infants de 16 centres educatius de diferents comarques com la Cerdanya, el Bages, el Berguedà i l’Anoia prendran part demà en aquesta iniciativa, que organitza Òmnium Cultural i que es farà a l’Escorxador d’Igualada. La Festa Sambori és la culminació de la Mostra Sambori que s’ha celebrat durant aquest curs escolar i en la qual les aules d’escoles i instituts de Catalunya, Andorra, la Franja, l’Alguer i la Catalunya Nord han presentat de manera col·lectiva propostes artístiques audiovisuals, teatrals, literàries i/o plàstiques en català.

La festa Sambori d’Igualada començarà a les 10 del matí amb una dotzena de tallers i instal·lacions relacionades amb les disciplines que s’han treballat durant el curs per a la realització del Sambori: teatre, dansa, música, circ, arts plàstiques i literatura. A la una del migdia es farà l’acte de clausura, que estarà conduït per l’actor igualadí Joan Valentí, i que servirà per donar  a conèixer els projectes que han obtingut una menció del jurat Sambori d’enguany.

El Sambori és un dels principals projectes de cohesió d’Òmnium Cultural per fer front a les desigualtats educatives en una etapa vital, la infància i la joventut. El Sambori té l’objectiu d’animar als infants a fer creacions artístiques en català, i així enfortir les expectatives de futur i el sentiment de pertinença, promoure l’esperit crític, el treball en equip i l’emancipació cultural.

FOTO: FESTA SAMBORI 2023

tornar_radioIgualada