icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

A Igualada, Camp Rotary “Catalunya Art i Natura”

El Rotary Club Igualada, ha acollit aquests dies a 12 joves universitaris de diferents nacionalitats dels cinc continents : Estats Units, Australià, Índia, Taiwan, Egipte, Bèlgica, Itàlia, Eslovènia, França, Suïssa, Lituània i Romania.

Des de 1991 aquesta entitat igualadina, organitza aquest Camp  en l’àmbit del àrea de Joventut de  Rotary International.  Es un dels més antics i sol·licitats del centenar que s’organitzen a Europa. En aquests camps s’hi desenvolupen activitats diverses : esportius, culturals, musicals, coneixement del Medi Ambient, marítims, handicaps (per disminuïts físics), etc.

En el cas de “Catalunya Art i Natura” va iniciar-se el passat dia 5 de juliol a Igualada,  acollits per famílies socis i amics del Rotary.  Durant quatre dies, han participat al European Ballon Festival,  visitat el Museu de Can Granotes, Mar i Cel  /Cau Ferrat de Sitges, Poblet, El Born, Sagrada Família, Fonts de Montjuic,  Sant Jeroni de Montserrat.  També es va fer la ja tradicional recepció per part de l’Alcaldia del nostre Ajuntament  i rebuts per la Sra. Mª Àngels Chacón qui va aprofitar per “vendre” positivament Igualada al Món.

Grup que posteriorment es traslladen a Caldes de Montbui, Vilafranca i Manresa, on els Clubs Rotary  locals els porten a  Tossa de Mar, Barcelona, bodegues del Penedés, Vilanova i la Geltrú, Port Ventura, Mon Sant Benet, empreses com Tous, és dir amb un programa prou intens i que permet als participants, durant 17 dies, un bon coneixement de Catalunya.

És evident  que és una activitat amb un component  lúdic, però també  permet als joves universitaris la pràctica de l’anglès,  i el coneixement de persones amb diferents cultures, races i costums. Es creen vincles  i relacions entre els  participants que sovint duren molts anys.

Després de 25 anys de Camps, el Rotary Club  ha rebut 370 joves de tot el món i enviat 231 anoiencs . Es una aportació, petita però necessària per situar Igualada al mapa del món i fer país.

tornar_radioIgualada