icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

A la Conca d’Òdena, l’alcaldia de Vilanova pel PSC, la de Montbui per ARA, la d’Òdena per ERC i a la Pobla per Participa

A Vilanova del Camí, Noemí Trucharte ha estat investida alcaldessa del municipi amb 8 vots, i després de trencar-se a última hora un acord entre V365 (4 regidors), ERC (3 regidors) , Junts per Vilanova (1 regidor) i VA (1 regidor). El regidor de JxV s’ha fet enrere en el darrer sospir, i això ha suposat que la candidata del PSC hagi pogut accedir a l’alcaldia com a força política més votada.

A Òdena, Maria Sayavera, alcaldessa

Amb un empat a 5 regidors a Òdena entre ERC i PSC, el futur del consistori quedava en mans de la plataforma ciutadana Òdena a Fons, que finalment ha optat per abstenir-se. Això fa que la llista més votada, ERC, assoleixi l’alcaldia.

A Santa Margarida de Montbui, Teodoro Romero perd l’alcaldia després de 27 anys

El candidat del PSC ha vist com perdia l’alcaldia del municipi a mans de la candidatura unitària ARA encapçalada per  ‘Schummi’ Juárez que assumirà l’alcaldia. Els resultats a Montbui van marcar un empat a 6 regidors entre ARA i el PSC. L’abstenció d’ERC en el ple d’investidura farà que la llista més votada assumeixi l’alcaldia del municipi.

A la Pobla de Claramunt, Junts per la Pobla i Santi Broch perden l’alcaldia

Malgrat que Santi Broch encapçalava la llista més votada el passat 26 de maig, un acord entre Participa, ERC i PSC farà fora de l’alcaldia al candidat de Junts per la Pobla. Aquest acord a tres bandes ha tingut conseqüències, perquè l’executiva comarcal d’ERC ha anunciat la destitució del seu regidor, Albert Duran. Els republicans han explicat en un comunicat que els motius d’aquesta destitució és  “l’incompliment de l’acord pres en l’executiva comarcal d’ERC Anoia, en què es va decidir fer prevaldre el govern de les forces més votades, prioritzant els acords de país per a la constitució dels Ajuntaments, la pròpia executiva ha decidit destituir aquest càrrec electe”. Cal recordar que malgrat ERC decideix destituir el regidor, Duran conserva intactes els seus drets de regidor, i per tant podrà participar dels plens, no com a regidor d’ERC, sinó com a regidor del grup mitx.

FOTO: Ajuntament Montbui

tornar_radioIgualada