icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

A l’Anoia hi ha unes 4.500 persones que NO reben cap tipus de prestació

CCOO a la comarca fa un balanç molt negatiu de les darreres xifres que situen el nombre d’aturats a la comarca de l’Anoia, al mes d’octubre, en 11.431 persones, 169 aturats més que al setembre. La responsable de Comissions Obreres a l’Anoia, Alfonsa Santiesteban, assegura que el més preocupant de tot plegat és que d’aquests aturats, aproximadament un 40% no reben cap mena de prestació.

Pràcticament tots els municipis de l’Anoia han augmentat durant l’octubre el nombre de veïns a l’atur. Òdena és l’excepció, amb un descens de 6 aturats. Els augments més considerables són, per exemple, el d’Igualada amb 41 aturats més, Piera amb 40 i Vilanova del Camí amb 38. Davant d’aquesta situació, Santiesteban considera que la solució passa per aplicar polítiques expansives i per fer inversió pública.

El Departament d’Empresa i Ocupació ha donat a conèixer també la taxa d’atur registrat del passat mes de setembre. A l’Anoia, un 21,34% de la població activa no té feina. És una dada molt per sobre del 16,87% de la mitjana catalana. Tot i això, comparant-lo amb el novembre de 2013, la comarca ha reduït el percentatge d’aturats en un 1,44%.

tornar_radioIgualada