icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

A partir de l’1 de juliol hi haurà Bus Exprés Igualada – Vilafranca – Vilanova i la Geltrú

El Departament de Territori posarà en marxa, el pròxim 1 de juliol, el nou autobús Exprés.cat e25, que unirà directament Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Igualada a través de l’Eix Diagonal, format per les carreteres C-15 i C-37.

La línia funcionarà de dilluns a divendres feiners i oferirà 8 expedicions per sentit. Les sortides, tant des de Vilafranca del Penedès com d’Igualada, seran a les 6:45 h, 7:50 h, 15:05 h, 16:10 h, 17:15, 18:20, 19:25 i 20:30 h. Els horaris han tingut en compte les entrades i sortides a la feina i a la universitat, així com les connexions amb els Ferrocarrils de la Generalitat a Igualada per poder afavorir la intermodalitat.

En la presentació, la consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha assenyalat que “avui anunciem un pas més en la millora del transport públic per carretera, tot i no haver pogut aprovar els pressupostos de 2024 i malgrat no disposar d’un finançament just”. Ha advertit, en aquest sentit, que “necessitem un finançament singular que eviti que 22.000 milions d’euros marxin cada any de Catalunya per no tornar”. Són diners, ha explicat, que “triplicarien l’oferta de transport públic al país”.

La consellera ha detallat que “dues terceres parts del pressupost de la conselleria de Territori es destinen al transport públic”. “És l’aposta clara d’aquest departament i d’aquest Govern”, ha sentenciat.

El nou Exprés.cat és un servei llargament reivindicat pel territori. És, de fet, d’un dels primers acords de la Taula de Mobilitat del Penedès, que està integrada pels consells comarcals de l’Alt i Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, a més dels ajuntaments de la zona, l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona i l’Autoritat Territorial de Mobilitat del Camp de Tarragona.

Està finançat pel fons climàtic, destinat a projectes per impulsar el transport públic i disminuir l’impacte ambiental. És el fons que prové de l’impost de diòxid de carboni aplicat a turismes, motocicletes i furgonetes comercials.

La posada en marxa servirà com a període de proves per determinar l’eficiència i la demanda real, per així poder acabar d’adaptar el servei a les necessitats de la mobilitat. Les previsions de passatgers se situen al voltant dels 21.900 viatges anuals. Les empreses operadores seran Hispano Igualadina i Plana.

tornar_radioIgualada