icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

A partir del 26 de febrer i fins el 21 de març es podrà gaudir de la novena edició de FineArt Igualada

FineArt Igualada enguany celebra la seva novena edició, repartint les diferents propostes visuals en 12 espais expositius de la ciutat. Un esdeveniment de referència i consolidat en el món de la imatge, que busca, un any més, apropar la fotografia i tot allò que l’envolta tant al públic en general, com als aficionats i, per suposat, als professionals de la fotografia.

L’esdeveniment, de renom a Catalunya i pioner a nivell nacional en el sector de la fotografia, es realitzarà del 26 de febrer al 21 de març. Aquesta edició comptarà amb fotògrafs provinents d’arreu del món, entre ells en trobem d’Argentina, Àustria, Itàlia, Gran Bretanya, Alemanya o Bèlgica, també del País Basc, Madrid, València, les Illes Balears i de Catalunya.

A més de les 40 exposicions, el festival inclou un gran nombre d’activitats paral·leles vinculades amb aquest art. En són un exemple les visites guiades del Manuel Castro Prieto, la del Jesús Montañana, la del Narcís Darder o la del Rubén Torras. També els tallers amb el Tino Soriano, l’Israel Ariño, el Manel Puigcerver o el taller de fotografia nocturna; així com les presentacions dels llibres “La magia del color blau”, “Pandèmia, mirades d’una tragèdia” i “CurArte”.

FineArt 2021 compta amb professionals d’àmbit internacional com l’Ana María Robles –fotògrafa argentina-, el belga Jozef De Fraine, i els 47 guardonats de la XXVI Biennal de Fotosport. També comptem amb presència de grans fotògrafs estatals com el premi Nacional de Fotografia 2015, Juan Manuel Castro Prieto; Narcís Darder, fotògraf català dels 60/70 amb una extensa obra sobre la transformació de Barcelona i l’àmbit rural; o Diego Pedra Benzal, reconegut fotògraf amb premis com el Grand Marina de Fotografia o el XXII Concurs Nacional de Fotografia Ciudad de Córdoba, a més de ser un dels fundadors de la revista La fotografía; entre d’altres.També hi trobem altres noms de reconeixement dins l’àmbit fotogràfic com Israel Ariño, Bernat Millet, Carmen Dacal, Laia Puig, Montserrat Pallàs, Jesús Montañana, Xavier Manrique, La Skimal, entre d’altres. Com cada edició, també hi ha un espai dedicat a fotògrafs igualadins gràcies a les obres de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia.

L’esdeveniment també ofereix les fotografies del Premi Ciutat d’Igualada Procopi Llucià, el Trofeu Pell de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada i la XXVI Biennal Internacional de Fotografia de l’Esport, així com del concurs mensual d’Instagram i les mostra fotogràfica de Nalanda Miksang.

Per la seva banda, les escoles de disseny i fotografia continuen apostant per FineArt. Es mostren els treballs dels alumnes de l’escola Leandre Cristòfol de Lleida, de GrisArt, de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), d’Elisava, de Fotoespai Barcelona Centre d’Imatge, de l’Escola Groc, de Tecnocampus Mataró, de la Gaspar Escola Municipal d’Art i Disseny, de El Observatorio, de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona i de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot.

Seguint la línia de les passades edicions, FineArt Igualada opta per la difusió de l’esdeveniment a través de les xarxes socials. Així, el festival comunica totes les novetats tant de participants com el programa d’activitats a través de les plataformes Facebook, Twitter – @fineartigualada i Instagram – fineartigualada – (podeu etiquetar les fotos amb el hashtag #Fineartigd21). També podeu accedir a tota la informació a través de la web: www.fineartigualada.cat

tornar_radioIgualada