icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’Abric Romaní: la millor manera de recercar en els orígens per no perdre la identitat

L’Abric Romaní de Capellades torna estar en funcionament. Des des del dilluns 7 d’agost i fins el divendres 25 del mateix mes s’està duent a terme una nova campanya d’excavació arqueològica al jaciment anoienc. Tot plegat sota la direcció dels investigadors/es de l’IPHES-CERCA Palmira Saladié, María Gema Chacón i Eudald Carbonell.

L’objectiu de la campanya és acabar amb l’excavació en extensió del nivell R que correspon a un campament neandertal especialitzat en la caça de cérvols. Cal tenir present que durant la campanya anterior es van recuperar les restes parcials d’un crani de Neandertal de 60.000 anys d’antiguitat.

Els treballs d’excavació comptaran amb la participació de 27 persones, de les quals 11 són investigadors/es de l’IPHES-CERCA. A més, hi ha haurà 3 estudiants de doctorat de IPHES-URV, a més d’altres estudiants i investigadors d’universitats i centres de recerca nacionals i internacionals.

Les intervencions als jaciments de la Cinglera han estat emmarcades en el projecte quadriennal “Cinglera del Capelló” aprovat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La campanya està finançada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (CLT009/18/00054), per l’Ajuntament de Capellades i el patrocini de l’empresa Romanyà-Valls.

 

Taller de divulgació prehistòrica

En el marc de la Festa Major de Capellades, el dimecres 16 d’agost es durà a terme un taller de divulgació prehistòrica per part de l’Andrea Alías, tècnica de socialització de l’IPHES-CERCA. L’aforament és limitat i cal reserva prèvia a www.entrapolis.com.

Foto IPHES-CERCA: treballs d’excavació de l’any passat en el nivell Ra de l’Abric Romaní

 

fetxa_radioIgualada
tornar_radioIgualada