icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Activat el pla PROCIAT per l’onada de calor

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dilluns l’Alerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per Onada de Calor davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de l’inici d’un episodi de temperatures extremes a partir d’avui i que pot durar fins dijous. A més, seguint el seu protocol intern i d’acord amb aquest avís, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha posat en fase 2 d’alerta el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les temperatures seran molt elevades des de d’avui dimarts, incrementant-se dimecres i fins dijous. En aquest sentit, per avui la predicció de perill afecta, especialment, a les comarques d’interior i nord de Catalunya. Entre les comarques amb major risc de patir temperatures extremes es troba l’Anoia.

Des de  Protecció Civil es donen alguns consells a la ciutadania davant d’aquesta onada de calor, com ara,

— A casa: tancar les persianes de les finestres on toca el sol, durant el dia. I en canvi, a la nit, obrir-les per refrescar la vivenda. Utilitzar algun tipus de climatització (ventiladors, aire condicionat). Si no en teniu, mireu de passar com a mínim dues hores al dia en llocs climatitzats. Refrescar-se sovint amb dutxes o tovalloles mullades. Beure aigua fresca de forma regular.

–Al carrer: portar gorra o barret, utilitzar roba lleugera (cotó), de colors clars i que no sigui ajustada. Procurar caminar per l’ombra i estar sota un para-sol quan sigueu a la platja. Evitar sortir a les hores de més calor i evitar les activitats físiques intenses.

tornar_radioIgualada