icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Agents socials i de salut de l’Anoia estan elaborant una guia per la detecció de situacions d’abús o maltractament a persones amb discapacitat intel·lectual

Àuria Grup, Apinas, la Fundació Privada GANDHI, el Consell Comarcal de l’Anoia, l’Ajuntament d’Igualada, el Consorci Sanitari de l’Anoia, l’Institut Català de la Salut i Althaia han creat un front comú i transversal per dotar la comarca d’aquest instrument, fins ara inexistent. Un document que vol establir un pla d’abordatge per situacions que poden patir les persones amb discapacitat des de diferents àmbits, com ara el jurídic, el sanitari, el social i l’ètic, des d’una visió global i holística. Actualment, un grup motor està ultimant el circuït d’atenció i intervenció, la pròpia guia d’actuació per a professionals, la definició del protocol, la identificació dels recursos disponibles, l’orientació i els serveis existents.

Àuria Grup va impulsar la creació d’aquest protocol l’any 2019, però la pandèmia del COVID-19 va aturar el projecte i ara s’ha tornat a donar impuls aquesta iniciativa.

tornar_radioIgualada