icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

“Aigua és vida” i els grups de l’oposició, a excepció del PP, denuncien irregularitats en la gestió del servei de l’aigua a Igualada

La plataforma “Aigua és vida” juntament amb ERC, Socialistes d’Igualada, la CUP i Decidim Igualada, han denunciat que no existeix contracte de concessió entre l’Ajuntament d’Igualada i l’empresa Aigua de Rigat S.A. Des de la plataforma i els esmentats grups de l’oposició demanen al consistori igualadí que els faciliti informació sobre com es calculen les tarifes de l’aigua a Igualada, que es comprometi a fer una auditoria a l’empresa Aigua de Rigat, que els informi sobre el nombre de talls del subministrament d’aigua per impagament des del 2008 i, per últim, que l’Ajuntament es comprometi a fer una consulta ciutadana sobre quin model de gestió prefereixen els igualadins, públic o privat.

Per la seva part, el regidor de la CUP, Albert Mateu, assegura que ara que s’ha posat aquest tema sobre la taula seria el moment de plantejar  una possible municipalització d’aquest servei. En un sentit similar s’ha expressat, la regidora d’ERC, Carolina Telechea, qui afirma que el servei d’aigua, a Igualada, s’hauria de gestionar de manera municipal o almenys garantint-ne un control. Jordi Riba, regidor dels Socialistes d’Igualada, també es mostra partidari que, a la capital de l’Anoia, s’iniciï un procés per gestionar l’aigua com un servei públic. Per últim, Maribel Nogué, en nom de Decidim Igualada, assegura que l’aigua és un bé escàs i volen evitar que se’n faci especulació.

Actualment, Aigua de Rigat S.A. està participada en un 68% per l’empresa privada AGBAR i en un 32% per l’Ajuntament d’Igualada.

Segons “Aigua és vida” la manca de resposta per part d’altres ajuntaments anoiencs fa pensar que la situació d’irregularitat d’Igualada es podria estar produint també a Vilanova del Camí, Òdena, la Pobla de Claramunt, la Torre de Claramunt i Santa Margarida de Montbui.

tornar_radioIgualada