icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Aigua és vida reclama als partits polítics d’#Igualada que apostin per la gestió pública de l’aigua en el pressupost del 2020

Coincidint amb l’aprovació, avui mateix, del pressupost de l’Ajuntament d’Igualada per a l’any vinent, la plataforma ha fet públiques les peticions que ha fet arribar a les diferents formacions polítiques en referència aquest tema. D’aquesta manera, des d’Aigua és Vida demanen al consistori que iniciï els processos per a la implementació d’un model de gestió pública de l’aigua a Igualada, paral·lelament al procés de regularització del servei. Des de l’entitat recorden, a més, que el ple de l’Ajuntament té una majoria absoluta d’onze regidors que es van comprometre per la gestió pública de l’aigua quan van firmar el Pacte Social i Institucional per l’aigua. Un document on es demanava iniciar els processos per a la implementació d’un model de gestió pública de l’aigua a la capital de l’Anoia. En aquest sentit, la plataforma demana que es creï la Taula de l’Aigua. Un instrument que estaria integrat per partits polítics, sindicats, moviments cívics i entitats veïnals i que vetllaria perquè s’adopti un model de gestió pública de l’aigua i que aquest es decideixi democràticament.

Aigua és Vida recorda, també, que no existeix contracte de concessió amb l’empresa Aigua de Rigat i que per tant el servei de l’aigua es pot rescatar en qualsevol moment. És per això que, segons González, tot i que aquest pas no es faci de cop, tant el govern com l’oposició ja poden encetar el debat sobre aquest tema. Des d’Aigua és Vida, i entenent que el pas de gestió privada a pública pot ser molt complicat, també demanen a l’Ajuntament que s’adhereixi a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública per tal de rebre assessorament extern.

 

tornar_radioIgualada