icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Alba Vergés posa en valor que el conseller de Territori, Juli Fernández (ERC), mantingui el servei directe de busos de la Hispano per Nadal, malgrat anys de “passotisme” de Marc Castells

Davant l’anunci de la continuïtat del servei Exprés de la Hispano Igualadina entre el 26 i el 31 de desembre, la candidata d’ERC a l’alcaldia d’Igualada, Alba Vergés, valora que és “un primer gest significatiu” i “una mostra que el Departament de Territori i el seu conseller ha tingut en compte les demandes que li vam traslladar”, pel que fa a la millora de la connexió. Així mateix, retreu al govern de Marc Castells “anys d’inacció i passotisme” davant les mancances del servei de transport públic.

El Departament de Territori ha comunicat que el servei d’autobús directe entre Igualada i Barcelona tindrà continuïtat durant la setmana de Nadal. Es resol així el problema de l’aturada del servei entre el 26 i el 31 de desembre. Davant aquest anunci, Alba Vergés destaca que el canvi de titularitat del Departament, que aquest octubre ha passat a gestionar ERC amb el conseller Juli Fernández al capdavant, ha permès “una interlocució més fluïda” amb el nou director general de Mobilitat i Transports, Oriol Martori, i el mateix conseller.

Precisament, la candidata d’ERC a l’alcaldia d’Igualada, Alba Vergés, i el portaveu del grup municipal republicà, Enric Conill, es van reunir a final de novembre amb el conseller Fernández. Entre d’altres, li van reclamar que reforcés el servei de busos directes d’Igualada a Barcelona, també durant les festes de Nadal, ja que l’oferta actual “no respon a les necessitats reals dels estudiants i treballadors”.

Per a Vergés, millorar la xarxa pública de transport i mobilitat és “fonamental per connectar la nostra ciutat i promoure’n el desenvolupament, així com avançar cap a la transició energètica i facilitar la mobilitat compartida”. També lamenta que després d’anys en què el Departament ha estat en mans de Convergència i de Junts per Catalunya no s’ha adequat una connexió “imprescindible” de transport públic.

Pel que fa a la Hispano Igualadina, Vergés apunta que “desgraciadament el govern de Marc Castells ha format part del problema i no de la solució”. “Fa anys que reclamem que el servei necessita moltes millores, reivindicacions que l’alcalde d’Igualada ha desatès”, recorda.

De fet, en reiterades ocasions el grup municipal d’ERC Igualada ha fet arribar -tant al govern municipal com al Departament de Territori- les peticions d’una “major freqüència d’autobusos, millora en el servei i la creació de línies noves” per tal de “vertebrar la vegueria i connectar Igualada a la resta del país”. ERC ha presentat diverses mocions a l’Ajuntament d’Igualada que mai han comptat amb el suport del govern de Marc Castells.

Per això, ERC Igualada retreu al govern actual “els 10 anys d’abandonament d’Igualada en matèria de transport”. “Igualada no pot esperar més:  necessitem una ciutat que ofereixi oportunitats, que sigui viva i dinàmica i connectada amb la resta del país”, defensen els republicans.

tornar_radioIgualada