icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

ALERTA PER VENTADES. Suspeses les activitats a l’aire lliure

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha emès un avís d’alerta arran de l’activació del Pla PROCICAT en previsió de l’episodi de ventades que es preveu per aquest dijous i divendres, i que afectarà de manera molt important les comarques centrals del país.

En el cas de l’Anoia, Protecció Civil i el Servei Meteorològic de Catalunya avisen de probables episodis de fort vent, fins i tot per sobre dels 100 km/h, especialment a partir de la tarda d’avui, amb especial virulència la nit i matinada de dijous a divendres. De cara al vespre de dijous, el nivell d’alerta és de 4 en una escala de 6 i, ja a la matinada, aquesta alerta s’eleva a 5 sobre 6. Durant la jornada de divendres els episodis de vent encara es podrien mantenir força actius. Protecció Civil de l’Ajuntament d’Igualada està amatent a l’evolució de la situació per si es considera adient activar els estats d’alerta o emergència a nivell local.

L’Ajuntament d’Igualada ha decidit suspendre amb caràcter preventiu totes les seves activitats a l’aire lliure i també ha recomanat suspendre els extraescolars a l’exterior, a les escoles d’Igualada. També es recomana anul·lar totes aquelles activitats ciutadanes que comportin desplaçaments i concentracions de persones. En tot cas, l’Ajuntament fa una crida a la ciutadania a extremar les precaucions, evitant la conducció i les activitats a l’aire lliure. També es recomana tancar i assegurar portes, finestres i tendals, abaixar persianes i retirar testos i objectes de finestres i balcons. A l’exterior, cal tenir cura amb el mobiliari urbà, grues, bastides, vehicles, contenidors, enllumenat, arbrat i tot allò que pugui caure. S’aconsella, evidentment, no pujar a llocs alts i evitar parcs i zones arbrades.

El conjunt de consells es poden consultar al web www.igualada.cat. S’informarà la ciutadania de l’evolució de l’alerta a través de l’emissora municipal Ràdio Igualada (103.2 FM), dels mitjans de comunicació locals i dels perfils oficials de l’Ajuntament a les xarxes socials.

AVÍS per ventades (clica):

senyalvent

 

 

RECOMANACIONS

Es recomana extremar la precaució, i seguir al peu de la lletra els consells que es donen de Protecció Civil. A grans trets, es recomana no fer activitats a l’aire lliure, extremar la precaució en el cas d’agafar el cotxe, i evitar deixar testos i altres elements a les terrasses i balcons pel risc que això comporta amb vents que poden superar els 100 km/h.

En tot cas, l’Ajuntament fa una crida a la ciutadania a extremar les precaucions, evitant la conducció. També es recomana tancar i assegurar portes, finestres i tendals, abaixar persianes i retirar testos i objectes de finestres i balcons. A l’exterior, cal tenir cura amb el mobiliari urbà, grues, bastides, vehicles, contenidors, enllumenat, arbrat i tot allò que pugui caure. S’aconsella, evidentment, no pujar a llocs alts i evitar parcs i zones arbrades.

El conjunt de consells es poden consultar al web www.igualada.cat. S’informarà la ciutadania de l’evolució de l’alerta a través de l’emissora municipal Ràdio Igualada(103.2 FM), dels mitjans de comunicació locals i dels perfils oficials de l’Ajuntament a les xarxes socials.

Cal recordar que les fortes ventades que van afectar la comarca l’any 2009 es van registrar pics de fins a 126 km/h.

tornar_radioIgualada