icon_radio

RÀDIO

BLOG

Alicia Giménez Bartlett, Premi Planeta 2015 i Daniel Sánchez Arévalo, finalista

VLLG? / ACTUALITAT

Alicia Giménez Bartlett és la guanyadora del Premi Planeta 2015 amb la seva novel.la titulada ‘Hombres desnudos’. D’altra banda, el director de cinema,Daniel Sánchez Arévalo és el finalista d’aquesta 64ena edició de guardó més ben dotat del món editorial espanyol, amb la novel.la titulada ‘La isla de Alice’.

L’acte de lliurament ha tingut lloc la nit d’aquest dijous 15 d’octubre al’Auditori de congressos de Barcelona, amb presència de personalitats del món cultural , periodístic i editorial. Un acte que s’ha convertit en tot un homenatge a la figura de l’expresident del Grup Planeta, José Manuel Lara, mort a principis d’aquest 2015.

Alicia Giménez Bartlett, nou Premi Planeta 2015, és una autora amb una llarga trajectòria a Destino, un dels segells del Grup Planeta. Nascuda aAlmansa el 1951, Giménez Bartlett viu a Barcelona des de fa quatre dècades, on ha ambientat la sèrie de novel.les sobre la inspectora de policia Petra Delicado. La seva aportació al gènere de la novel.la negra ha estat recompensada recentment amb el premi Pepe Carvalho 2015 i el Premi José Luis Sampedro. En aquesta ocasió, la novel.lista s’allunya del seu personatge estrella. A ‘Hombres desnudos’, l’autora explica la relació entreJavier i Irene: ell és un professor de literatura en atur, i ella és una empresària a qui el marit ha deixat fa poc. Tots dos hauran de canviar dràsticament a partir d’una trobada que té a veure amb el fosc entorn de la prostitució masculina.

Pel que fa l’obra finalista, ‘La isla de Alice’, és obra del director de cinemaDaniel Sánchez Arévalo. El seu argument presenta un plantejament molt cinematogràfic, la protagonista, Alice, investiga la mort del seu marit en un accident de trànsit en una carretera en la qual no hauria d’haver estat el mort.

Tant l’obra guanyadora d’aquest Premi Planeta 2015 com la finalista havien estat presentades amb pseudònim i títols ficticis. Alicia Giménez Bartlett va presentar la seva novel.la sota el nom de Toni Farga i titulada la seva obra amb ‘Nubes de tormenta’, mentre que el finalista s’amagava amb el nom deJulia Ponsky i el títol fictici de ‘Trece meses de mayo’.

Font/enllaços: Editorial Planeta/Diari Ara/La Vanguardia/Antena 3 Noticias

Article/post 1261 – Vols llegir? – volsllegir.cat

tornar_radioIgualada