icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Anna Noguera, una esportista exemplar que està passant per un calvari innecessari

Anna Noguera necessita 28.000 € per poder operar-se del maluc per poder tornar a competir. És per això que la triatleta igualadina ha engegat un micromenatge a través de la pàgina web gofundme.com per sufragar unes despeses que no pot assumir. Necessita que li practiquin aquesta cirurgia a causa d’una patologia congènita de naixement, una operació que no tan sols li servirà per tornar als circuits sinó per acabar portant una vida sense dolor.

L’esportista igualadina va començar a notar molèsties durant el confinament de l’any passat quan corria en una cinta perquè no podia sortir al carrer. Després de visitar els metges, li van anunciar que no tenia més remei que passar pel quiròfan. Va ser aleshores quan Anna Noguera va preguntar per l’assegurança de la Federació Espanyola de Triatló. La sorpresa va ser que allà li van comunicar que aquesta operació no es cobreix perquè no es tracta d’un accident.

Va ser per tot plegat que la triatleta igualadina, com a esportista que ha representat la selecció espanyola, es va dirigir al Consell Superior d’Esports. Una vegada més, allà li van anunciar que tampoc tenien cap cobertura per aquest tipus d’operació. Ella mateixa ha assegurat que està decebuda perquè “ni el fet de tenir medalla en un Mundial ni que fos olímpica no em podrien ajudar”.

Una de les opcions que li van recomanar des de l’estament espanyol és que contractés una assegurança privada. El problema és que com explica la triatleta igualadina, “vaig intentar treure’m una assegurança privada de salut ara fa dos o tres anys, però no me’n vaig sortir perquè les companyies saben que els esportistes professionals les farem servir”.

Al final i veient que no té més remei que passar pel quiròfan, no tan sols per tornar a competir sinó per viure sense dolor, es va posar en contacte amb l’Hospital Quiron Dexeus, una clínica privada que compta amb experiència en operacions a esportistes professionals del maluc. Allà li van diagnosticar una lesió al rodet que “es un teixit cartilaginós que envolta el fèmur. Per això, al desembre em vaig posar a les seves mans i em van operar per artroscòpia. Em van dir que en poc temps podria tornar a córrer”. Ara bé, el dolor no remetia i després de fer-li més proves van detectar que pateix “una patologia congènita de naixement i per això necessito que em facin una cirurgia major. A més, la necessito als dos malucs amb l’objectiu de lluitar perquè pugui tornar a competir”.

Anna Noguera només espera que tot arribi a bon port. Que s’acabi aquest calvari i que pugui tornar als circuits on tantes alegries li han donat. Podeu entrar entrar a l’enllaç de gofoundme.com aquí.

Podeu escoltar l’entrevista a la triatleta igualadina

fetxa_radioIgualada
Podcast
tornar_radioIgualada