icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Aquest dimarts; el futur del barri del Rec a debat al DdD de l’Ateneu

El DdD (Dimarts de Diàlegs) d’aquest mes a l’Ateneu Igualadí posarà a debat el futur del barri del Rec d’Igualada, sota el títol: “Què en farem del barri del Rec?”. Serà aquest dimarts a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu. El barri que havia estat la força motriu d’Igualada pel seu fort ADN industrial, sembla que està cridat a tornar a ser una peça cabdal del futur de la ciutat i a esdevenir, de nou, una locomotora. No en va, representa 40 hectàrees del terme municipal i un espai on poder crear una nova ciutat. DdD vol analitzar quins usos hauria de tenir, què caldria fer perquè hi fossin possibles i quines experiències han viscut altres ciutats en la transformació d’antics barris industrials.

L’acte començarà amb una introducció per part de l’arquitecte Josep Parcerisa, que també és Catedràtic d’Universitat de l’Escola d’Arquitectura de la UPC i membre del Laboratori d’Urbanisme de Barcelona. A través d’un diàleg-entrevista que li farà el coordinador de DdD Jordi Cuadras, Parcerisa aportarà diversos coneixements genèrics sobre la reconversió dels paisatges industrials dins de les ciutats, tot explicant quin ha de ser el seu paper i vertebració en la trama urbana del municipi i quines oportunitats i usos de futur poden tenir.

Després d’escoltar diferents conceptes per a poder fer el debat, es passarà a analitzar en tema en clau local, a l’anomenada “Fila 0”, amb diferents convidats igualadins que coneixen a fons el barri del Rec i que seran Ramon Enrich (pintor i membre de Rec Stores), Miquel Vila (propietari de la zona i representant del Gremi de Blanquers d’Igualada), Pere Puig (arquitecte), Alfons Recio (geògraf i membre dels Amics del Rec), Jordi Carner (membre de la Bastida del Rec) i Jaume Domènech (promotor immobiliari). A tots ells s’hi sumarà qualsevol persona del públic que vulgui intervenir-hi i donar la seva visió sobre el futur que hauria de tenir el barri del Rec, ja que en cada DdD la paraula del públic ocupa la major part del temps. La sessió també es podrà seguir per les xarxes socials i se’n farà una transmissió 2.0 a través del Twitter @DimartsDialegs.

tornar_radioIgualada