icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Aquest diumenge, gala dels Premis Ciutat d’Igualada

Un total de 166 treballs s’han presentat a les diferents modalitats de la convocatòria dels Premis Ciutat d’Igualada, el veredicte dels quals es coneixerà el proper diumenge, 23 de novembre a les 11:30h, al Teatre Municipal l’Ateneu. El gruix més important de la partició ha estat pel Premi de Poesia Joan Llacuna, amb una xifra rècord de 73 participants, fet que representa un 44% respecte el total de la participació i un increment important, si ho comparem amb els 42 poemaris de la convocatòria de l’any anterior. També destaca l’increment de la participació en el Premi d’Art Digital Jaume Graells, que promou l’empresa CEINA, juntament amb altres patrocinadors com Corel, La Renda Urbana, Trilogi i Aladetres, amb un total de 46 treballs, fet que representa un 28% del total de la participació. La resta de guardons tenen una participació més moderada, atesa la seva singularitat.

Les imatges participants que concorren al Premi de Fotografia Procopi Llucià es podran veure a la Sala Municipal d’Exposicions del 21 de novembre al 14 de desembre. El tema fixat per a l’edició 2014 és El Mercat Municipal de la Masuca, parades i botigues tant interiors com exteriors, amb imatges documentals que reflecteixin la vitalitat del comerç. Les fotografies del guanyador de l’edició d’enguany i el de la propera convocatòria, formaran part del llibreIgualada Visual 2 que es publicarà el 2016.

El Premi de Disseny Gaspar Camps premia el disseny produït a la ciutat durant el curs 2013/2014 en els seus diferents vessants i ha comptat amb el suport de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps i l’entitat disseny=igualada. El Premi de Composició Musical Paquita Madriguera, que l’any 2013 va ser declarar desert,  compta aquest any amb nou participants i amb el suport organitzatiu de l’Escola Municipal de Música d’Igualada i l’ACEM. També es lliurarà el Premi al Compromís Social i Cívic Mossèn Còdol, que compta amb el patrocini i suport de la Fundació Sant Crist i l’Institut Municipal de Cultura (IMC).

L’acte de lliurament dels Premis Ciutat d’Igualada comptarà amb l’actuació de  la formació Sons Exquisits i l’espectacle Emotion and Movement, amb Albert Gàmez al piano i veu, Edmon Bosch al violoncel, Tolo Gavarró a la bateria i Maite Ferrer com a ballarina.  Interpretaran un total de sis obres, entre les quals destquen Allegreto from Palladio de Karl Jenkins, Video klled the radio start de The buggles o Dont’ Stop me Know dels mítics Queen, entre altres. L’accés a l’acte és lliure i estarà limitat només per l’aforament.

L’acte d’enguany inclourà el lliurament del Premi de Recerca Doctor Joan Mercader, de caràcter biennal, i que alterna el seu protagonisme amb el Premi d’Investigació Jaume Caresmar que es lliurarà novament el 2015.

tornar_radioIgualada