icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Aquest divendres arriba la 32a Marató de recollida de joguines

Sota el lema “Els seus drets en joc”,  la campanya de recollida de joguines pretén recollir i distribuir joguets nous, no bèl·lics i no sexistes entre els infants en situació de vulnerabilitat. Aquest divendres, 17 de desembre, de les deu del matí a les vuit del vespre, es podran portar les joguines al vestíbul de l’Ajuntament d’Igualada.

Si algú vol col·laborar-hi, però no pot assistir en aquesta data, pot dirigir-se a les instal·lacions de la Creu Roja a Igualada durant la setmana.

Creu Roja Anoia organitza un any més aquesta recollida amb l’objectiu que cap infant de la comarca es quedi sense una joguina nova la nit màgica de Reis.

Les joguines s’entreguen a les famílies en forma de lot, incloent-hi diversos articles per afavorir les diferents tipologies de joc. En aquests lots s’inclouen una joguina, un llibre i un joc cooperatiu.

Des de Creu Roja, la seva coordinadora a l’Anoia, Sílvia Grados, afirma que intenten que sempre hi hagi alguna cosa que hagi demanat l’infant, demanda que es fa a través d’una petició a serveis socials, en format carta.

L’any passat va haver-hi un increment molt important de sol·licituds amb motiu de la pandèmia, passant d’uns 300 infants de la comarca el 2019 a uns 400, ja que la situació derivada de la Covid-19 va afectar moltes famílies fent-les més vulnerables. Aquest any es preveu que el nombre d’infants necessitats no sigui tan elevat, però alhora es pretén augmentar la recollida de joguines, ja que l’any passat ajuntaments i empreses van haver d’ajudar per cobrir les necessitats.

La campanya pretén fomentar el valor pedagògic i la importància educativa de la joguina, entenent-la com un element vehicular per treballar la tolerància, el respecte i la igualtat.

tornar_radioIgualada