icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Aquest mes d’agost tornen els treballs al jaciment de l’Abric Romaní, un pou de noves troballes arqueològiques

El jaciment arqueològic es troba situat a la cinglera travertínica del Capelló, un indret paleolític que des de l’any 1983 es troba en procés d’excavació sota la direcció del doctor Eudald Carbonell.

Cada any s’hi fan descobertes, el que permet reconstruir el modus vivendi de les comunitats caçadores recol•lectores que vivien a la zona entre 40.000 i 60.000 anys enrere. Aquest fet permet conèixer cada vegada millor com vivien els neandertals que acudien aquest indret, que actualment és a la comarca de l’Anoia. El jaciment el codirigeixen Palmira Saladié i Gema Chacón, un projecte que es engegar fa 38 anys i cada any hi fant troballes exclusives.

Saldié explica que estudien com ha evolucionat la conducta humana i per aquest motiu “prenem nota de quines són les característiques que ens han portat a ser com som a l’actualitat”. A més, incideix que “no hi ha gaires jaciments que tinguin la superfície tan gran com la de l’Abric Romaní”. A més, assegura que ara per ara aquest lloc es troba al mateix nivell que Atapuerca: “jo treballo als dos llocs i no he tingut mai cap tipus de dubte que el de Capellades és un jacimentde primera divisió. La prova és que publiquem articles científics de primera línia tots els anys”.

Els treballs de l’Abric Romaní 2020 es van posar en funcionament divendres passat i romandran en funcionament fins al proper 27 d’aquest mes d’agost.

tornar_radioIgualada