icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Aquest vespre es presenta la recreació del vestit que Sant Ignasi va comprar a #Igualada fa 500 anys per fer el seu pelegrinatge

El vestit es presentarà avui, a les nou del vespre, davant de Cal Maco, en un acte obert a tota la ciutat. Fa 500 anys Sant Ignasi de Loiola va passar per Igualada camí de Montserrat i a la ciutat va canviar el seu vestit de cavaller per un hàbit de sac, símbol del pelegrí. Una indumentària que havia comprat dies abans, precisament, a Igualada.

Amb motiu del 500 aniversari del pas de Sant Ignasi per la ciutat, l’Ajuntament d’Igualada va encarregar al Museu Tèxtil de Terrassa un informe per a la reconstrucció de la indumentària que el sant va adquirir a la ciutat per dur a terme el seu pelegrinatge. Amb la col·laboració de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia, el Museu de la Pell d’Igualada i el departament de cultura de l’Ajuntament d’Igualada, s’ha fet un minuciós treball historiogràfic i s’ha elaborat un estudi de materials, teixits i patronatge de l’època. Això ha permès fer una reproducció fidel, amb criteri històric, de la roba i els complements que duia el sant.

La rèplica es presentarà avui, a les nou del vespre, davant de Cal Maco, l’edifici de la Plaça de la Creu que el proper mes de setembre obrirà les portes com a alberg i centre d’interpretació ignasià.

A l’acte hi assistiran l’alcalde d’Igualada, Marc Castells; el regidor de dinamització econòmica, Jordi Marcè; la directora general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Yvonne Griley; l’expert Ignasià Jordi Rodó; la directora de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia, Marta Vives; el regidor de Turisme de Manresa, Joan Calmet; i el director de Manresa2022, Turisme i Fires de Manresa, Albert Tulleuda, entre d’altres autoritats i representants d’entitats esportives de la ciutat.

A més de desvelar la recreació del vestit ignasià, a l’acte “Igualada, 500 anys vestint viatgers” es farà visible el potencial que la ciutat té actualment a l’hora de dissenyar, produir i comercialitzar roba esportiva per a fer senderisme i esport en general. Diversos joves igualadins membres de clubs i entitats esportives de la ciutat desfilaran lluint peces i complements de les marques anoienques Munich, Original Buff, Punto Blanco, Tuga i Tex51. L’acte serà presentat pel director teatral Pep Farrés i comptarà amb la interpretació dels músics David Murgadas i Marc Cros. És gratuït, a l’aire lliure i obert a tota la ciutadania.

tornar_radioIgualada