icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Aquesta setmana es posen a la venda els abonaments de la nova temporada de teatre a Igualada

Aquesta setmana es posen a la venda els abonaments de la nova temporada de teatre a Igualada

El Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada presenta la seva nova programació per als mesos d’hivern i primavera, un seguit de propostes de diversos gèneres que arrenca el proper dissabte, 16 de gener, a les 21h. Hi ressonaran les paraules de Mercè Rodoreda, gràcies a la força interpretativa de Lolita Flores, donant vida a la Colometa de La plaza del diamante. Aquesta adaptació de Joan Ollé, traduïda al castellà per Celina Alegre i Pere Rovira, ha rebut crítiques molt elogioses per a la protagonista, una actriu que es dóna sense reserves i que té una rotunda capacitat de commoure amb sobrietat. Una gran interpretació d’aquest monòleg interior, costumista i colpidor.

Pel preu de 50 euros, els abonaments permeten presenciar cinc espectacles. Per només 10 euros la funció, doncs, es pot gaudir d’una entrada a platea, amb un estalvi de gairebé quaranta euros, per un total de cinc obres. La venda d’entrades general, serà a partir del diumenge, 10 de gener, a taquilla i a partir del dilluns 11 de gener estaran disponibles al servei de venda online de www.ticketea.com. Hi ha diferents descomptes per jubilats, pensionistes, aturats, carnet de família nombrosa i monoparental, joves o estudiants.

Oriol Broggi dirigeix la versió teatral de la pel·lícula Una giornata particolare, d’Ettore Scola. L’espectacle es planteja com un duel interpretatiu entre dos actors. En el seu moment ho van fer Sophia Loren i Marcello Mastroianni i Josep Maria Flotats i Anna Lizaran. En aquesta versió són Clara Segura i Pablo Derqui els valents que hi posen el seu bon fer. A Igualada els acompanyarà l’actriu Rosa Gámiz en el paper de portera. Un nou encert de La Perla 29 que va quedar finalista als premis Butaca 2015. La funció serà el diumenge, 7 de febrer, a les 19h.

Després de l’èxit nacional i internacional d’Operetta, la companyia Cor de Teatre proposa Allegro, sota la direcció de Paco Mir, que també n’és el dramaturg, i la direcció musical de David Costa. Catorze intèrprets canten a capella una acurada i engrescadora tria musical amb humor i originalitat. El dissabte, 20 de febrer, a les 21h, la música clàssica esdevindrà, doncs, un univers ple de tocs de comicitat.

Barcelona Gospel Messengers va ser un fenomen de masses arreu de Catalunya amb el seu gospel alegre i contagiós. Ara fan un tribut a George Harrison amb Be Here Now, una innovadora proposta que repassa els temes més coneguts de l’artista i els porta al seu terreny. Un embolcall de jazz, funk i gospel d’unes melodies clàssiques i que arriben a l’Ateneu el dissabte, 12 de març, a les 21h.

Essències és el viatge per les coreografies noves i tradicionals de l’Esbart Maragall. Des de la direcció artística, Enric Martínez combina unes coreografies consolidades amb d’altres creacions pròpies que els permet contraposar l’harmonia i la força de la dansa d’arrel. Un espectacle que comptarà amb la complicitat del públic que s’estima la dansa tradicional, el dissabte 19 de març, a les 21h.

Clara Segura s’enfronta al seu primer monòleg amb l’espectacle Conillet, un muntatge a partir d’El conejito del Tambor de Duracell, de Marta Galán. La direcció i adaptació de Marc Martínez reforça aquesta selfie d’una dona al límit, que ha de fer malabars per combinar les seves obligacions i els seus desitjos. Davant l’èxit de crítica i de públic, el Teatre Lliure va haver de prorrogar les funciona d’aquest espectacle estrenat al festival Temporada Alta. La funció es podrà veure el dissabte, 16 d’abril, a les 21h.

Els igualadins Mariona Camelia i Marc Elvira, acompanyats per Cristina Miralles, fan un Viatge al centre de la terraamb les coreografies de Roseland Musical i les impactants imatges de Franc Aleu. Aquest artista audiovisual, que ha posat el seu talent al servei d’espectacles de teatre, dansa i òpera vistos als escenaris més prestigiosos del món, s’encarrega de fer aparèixer en escena tota mena d’imatges en moviment i personatges virtuals. Un Verne del segle XXI servirà per celebrar el Dia Internacional de la Dansa el diumenge, 15 de maig, a les 19h.

El Teatre Municipal l’Ateneu clourà la temporada amb una guardonada Terra Baixa, un clàssic català per a una sola veu amb un colossal Lluís Homar. Manelic, Marta o Sebastià, la varietat de les passions humanes de Guimerà reunides en un sol actor com a potent metàfora. Amb Pau Miró, que dirigeix Homar, el calidoscopi postmodern juga a favor de la universalitat del clàssic d’Àngel Guimerà. L’espectacle, que es representarà el diumenge, 22 de maig, a les 19h, ha rebut el premi Max al millor actor protagonista i els premis Butaca al millor actor teatral, millor il·luminació, millor disseny de so i millor composició musical.

La Coral Mixta d’Igualada, acompanyada per l’Orquestra de Cambra de Granollers i la Coral Canigó de Vic, liderarà un gran concert, l’Stabat Mater de Haydn, a la Basílica de Santa Maria, el dimarts, 22 de març, a les 21h. Alfred Cañamero dirigirà aquesta proposta coincidint amb el seixantè aniversari de la coral igualadina.

De la seva banda, l’Ateneu Igualadí organitza quatre concerts de petit format dins el cicle Músiques de Butxaca, amb públic i músics tan a prop que tot esdevé un escenari de sensacions. L’enceten Los Stompers, el divendres 5 de febrer, a les 23h. La resta de concerts seran el 4 de març, l’1 d’abril i el 6 de maig. Per als més petits, hi haurà també la programació estable del grup Xarxa Igualada amb espectacles ben diferents, començant el diumenge, 17 de gener, a les 12:15h, amb El ratolí Pérez, un cant als hàbits higiènics i l’amistat. Del 7 al 10 d’abril, a més, tornaran a l’escenari de l’Ateneu alguns espectacles de La Mostra d’Igualada, 27a Fira de Teatre Infantil i Juvenil.

tornar_radioIgualada