icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Aquesta setmana s’han convocat diferents jornades de vaga a la Sanitat, arreu de Catalunya, per reclamar millores laborals i assistencials

D’una banda aquest dimarts i dimecres hi ha convocada vaga de Sanitat per part de La Intersindical, a la qual s’ha adherit el col·lectiu d’Infermeres de Catalunya, mentre que el sindicat Metges de Catalunya ha convocat vaga per dimecres i dijous d’aquesta mateixa setmana. Tots plegats, metges, infermeres i la resta de personal sanitari sortiran al carrer per denunciar unes condicions laborals que no els permeten oferir una assistència adequada a la ciutadania i reclamar millores laborals i professionals.

La vicepresidenta d’Infermeres de Catalunya, la igualadina, Laia Marsal, ha explicat alguns dels motius que els han portat a la vaga. Entre aquests es troben, la precarietat laboral i el col·lapse del sistema sanitari, on s’ha normalitzat la manca de professionals. Pel que fa les reivindicacions les Infermeres de Catalunya demanen, entre d’altres, un reconeixement econòmic i professional de les especialitats infermeres, el grup professional A1 i una millor remuneració econòmica. Segons la vicepresidenta d’Infermeres de Catalunya, amb l’aturada d’aquest dimarts i dimecres també volen reivindicar millores transversals per altres professionals de la salut, com ara, unes ràtios adequades, acabar amb els contractes precaris l’exempció voluntària de treballar els caps de setmana i les guàrdies per als majors de 50 anys i la jubilació anticipada no més tard dels 60 anys.

Davant d’aquesta vaga de la Sanitat catalana, la Generalitat ha establert uns serveis mínims, com ara garantir els serveis d’urgències i els tractaments oncològics.

Aquesta convocatòria de vaga de La Intersindical per una sanitat pública i de qualitat, per aquest dimarts i dimecres, coincideix amb una vaga convocada pel mateix sindicat i per als mateixos dies a l’educació pública.

Vaga de metges pels dies 25 i 26 de gener

D’altra banda, pel que fa el sindicat Metges de Catalunya animen els facultatius i les facultatives de la sanitat pública i concertada a secundar massivament la vaga que ha convocat per aquest dimecres i dijous per exigir millores laborals i professionals. Segons asseguren des d’aquest sindicat «no podem continuar sent còmplices del desmantellament del sistema sanitari. Les actuals condicions de treball són insostenibles i l’atenció que estem donant a la població és insuficient». Per protestar per aquesta situació Metges de Catalunya ha organitzat dues grans manifestacions a Barcelona els dies 25 i 26 de gener, sota el lema “Ho hem donat tot. No hem rebut res”. El primer dia, la protesta començarà davant el Departament de Salut, a les 10h. L’endemà, 26 de gener, la concentració es farà a la plaça de Sant Jaume, també a les 10h, des d’on arrencarà una manifestació que acabarà a les portes del Parlament de Catalunya.

D’altra banda, sinó s’arriba a cap acord el sindicat ja té prevista una nova convocatòria de vaga per als dies 1, 2 i 3 de febrer.

tornar_radioIgualada