icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Aquesta setmana s’han iniciat les obres de reforma de l’Hospital de Dia Oncològic d’#Igualada

Aquesta reforma, valorada en prop de 400.000 euros, convertirà l’àrea oncològica de l’Hospital Universitari d’Igualada en un espai més acollidor i íntim per als més de 250 malalts que s’hi atenen anualment i els seus familiars. Mentre durin les obres, que es preveu que finalitzin a mitjan del mes d’octubre, l’activitat d’aquest servei es traslladarà a Consultes Externes i a l’Àrea Ambulatòria Quirúrgica.

D’una banda, la Sala de tractaments s’ubicarà provisionalment a l’Àrea Ambulatòria Quirúrgica, per tant, els pacients hauran d’accedir per l’entrada del carrer Guimaraes i dirigir-se a la primera planta. Les consultes d’oncologia també es duran a terme en aquest espai provisional de l’àrea ambulatòria, de moment, durant els mesos de juliol i agost. Pel que fa a les consultes d’Hematologia, es duran a terme a Consultes Externes, amb accés des de l’entrada principal de l’hospital.

El nou Hospital de Dia Oncològic

El projecte de reforma de l’Hospital de dia Oncològic vetlla per crear un ambient amable, emprant materials i dissenys propis d’una llar per fer que els pacients i familiars es trobin com a casa. Per tal de donar més privacitat als usuaris, se separarà la Sala de tractaments de l’espai de consultes, amb dos circuits totalment diferenciats. La zona de tractaments mantindrà la capacitat actual, amb vuit butaques oncològiques i dues habitacions que permeten atendre pacients especialment vulnerables. L’àrea de butaques s’orienta cap a una zona exterior enjardinada, on actualment hi ha una terrassa sense accés. Aquest pati facilita la il·luminació natural, cuidant cada detall de l’espai perquè sigui un lloc relaxant. Tenint en compte que els tractaments poden durar hores també es posaran endolls, punts de connexió USB i plataformes per recolzar els dispositius mòbils i tauletes, així com una il·luminació per facilitar la lectura.

Una campanya de mecenatge ciutadà per fer-ho possible

Per tal de fer possible la reforma de l’Hospital de dia Oncològic el passat mes de març el Consorci Sanitari de l’Anoia va iniciar una campanya de mecenatge. Sota el lema “La seva lluita és la nostra lluita” es fa una crida a la col·laboració de tothom per fer realitat la transformació d’aquest equipament. Les persones, empreses i entitats que vulguin posar el seu granet de sorra, poden fer una aportació econòmica a través de la web del www.eslanostralluita.cat, mitjançant targeta de crèdit o transferència bancària. Cada aportació, des de la més petita fins a la més gran, és important per aconseguir una zona de tractaments més amable per als pacients.

 

tornar_radioIgualada