icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Arriba a Igualada una nova edició de l’European Balloon Festival amb l’estrena mundial d’una Càpsula Aerostàtica Espacial 

La 28a edició d’aquest certamen de globus aerostàtics se celebrarà a Igualada de l’11 al 14 de juliol i comptarà la participació d’una cinquanta de globus provinents d’arreu del món. Una de les novetats més destacades de l’European Balloon Festival d’enguany serà la presentació d’una Càpsula Aerostàtica Espacial. Una cistella de globus única al món, ja que es tracta d’una cabina preparada per volar a 20 mil metres d’altura, tancada i pressuritzada, desenvolupada per l’empresa aeroespacial Zero 2 Infinity i adaptada per l’empresa igualadina Ultramagic.

Precisament, una de les representants de l’empresa, Ariadna Lladó, ha explicat que la idea de crear aquesta cistella ha estat del productor musical turc-holandès Burak Yeter, per tal de dur a terme sessions de DJ a gran altura. Aquesta nova Càpsula Aerostàtica Espacial es presentarà, a Igualada, el dijous 11 de juliol, en un vol captiu.

Una altra de les novetats d’enguany de l’European Balloon Festival són les Nits de Llum, que ompliran la ciutat de globus nocturns durant tota la setmana. Per primera vegada, dilluns 8, dimarts 9 i dimecres 10 a les 21.30h a la Plaça de Cal Font es faran vols captius en globus (s’alçaran amb els passatgers a la cistella però sense arribar a enlairar-se).  Seran 150 vols gratuïts que se sortejaran entre els participants al concurs que es farà a les xarxes socials del festival. A més dels vols captius, les Nits de Llum també inclouen espectacles en Iglús de Vent, és a dir, en teles de globus reciclades instal·lades en diferents punts cèntrics de la ciutat que, des de dilluns i fins dissabte, acolliran nombroses activitats culturals i lúdiques a càrrec de les entitats de la ciutat.

D’altra banda, en aquesta edició del festival també es faran canvis al camp de vol. Per tal de garantir la seguretat dels espectadors i donar cabuda a la gran quantitat de persones que venen d’arreu del país a Igualada especialment la nit de dissabte, l’organització ha modificat la distribució del camp de vol del Parc Central per ampliar-ne l’aforament i mantenir una distància de seguretat entre els espectadors i els globus durant els vols de tarda.

L’European Balloon Festival està impulsat per l’Ajuntament d’Igualada i l’empresa fabricant de globus Ultramagic, amb el suport de la Diputació de Barcelona, el patrocini de GPU i Vitogas, i la col·laboració de les empreses de vol Globus Kon-Tiki, Camins de Vent i Anoia Balloons.

El programa específic dels vols i el programa d’actes general es poden consultar al web www.ebf.cat i a les pàgines del festival a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instragram.

tornar_radioIgualada