icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Arriba la segona part del cicle de concerts Eclèctics

Amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana s’organitza el cicle de concerts Eclèctics, de la mà del Kiosk del Rec i La Bastida.

L’objectiu del cicle és el d’arribar més enllà amb la música i connectar amb un gran ventall de sensibilitats des de racons del panorama musical català que exploren nous formats.

L’Eclèctics està integrat per quatre concerts, els dos primers van tenir lloc els mesos de maig i juny amb Nico Roig i Rodrigo Laviña y su combo. I els dos restants estan previstos per aquest setembre i octubre.

El primer dels concerts serà aquest diumenge 4 de setembre, al Kiosk del Rec, amb la cantant Paula Grande. L’artista ens ve a parlar de les persones que tenen una història de vida que no dóna estatus social, que socialment no s’entén com a sinònim de qualitat i que lluny d’obrir-te mercats et tanca portes, una darrera de l’altra. D.O.’s (denominació d’orígens) es tracta d’un disc que a través del llenguatge del rap i els ritmes afrollatins, unes melodies que fan ballar i unes lletres que expliquen històries reals i palpables, fan reconèixer-se als altres en l’orgull i la festa de la lluita.

El segon dels concerts, en aquest cas a La Bastida, serà el dissabte 8 d’octubre, i anirà a càrrec de l’Orchestra Fireluche. Aquest és un peculiar i inquiet grup de música instrumental de La Cellera de Ter (Girona) que des del 2002 treballa amb instruments de joguina, reciclats, curiosos, inversemblants, clàssics i propis de cultures d’arreu del món. Després de la publicació d’Ataràxia l’any passat, juntament amb Pau Riba, l’Orchestra Fireluche presenta la seva continuació natural: Segona florada, un disc on les noves flors melòdiques, plantades a quatre mans tant pel cantant com per l’orquestra dins del mateix jardí original, es combinen ara amb noves veus i bulbs guardats de flors ja clàssiques, fent reviure un espectacle que, si bé semblava estroncat de soca-rel, ara floreix de bell nou damunt uns escenaris àvids de sentir-se posseïts per les noves cançons d’un dels nostres més grans poetes.

Els dos concerts seran a les set de la tarda i l’entrada és gratuïta.

Podeu trobar més informació sobre el cicle de concerts Eclèctics a la pàgina web d’Igualada Capital de la Cultura Catalana 2022, a www.igualadaccc2022.cat.

tornar_radioIgualada