icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Artur Mas inaugura el 4DHealth, el primer hospital simulat complet d’Europa

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, acompanyat per l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i del conseller de Salut, Boi Ruiz, van ser els encarregats d’inaugurar el centre de simulació mèdica de la capital de l’Anoia. Una de les principals característiques del 4DHealth és que es tracta de l’únic centre complet, amb totes les àrees d’un hospital, que hi ha a Europa. El gran objectiu d’un equipament d’aquestes característiques és el de reduir els errors en salut i millorar així la seguretat dels pacients. Per tant, es tracta d’un hospital on tot és de veritat, excepte els pacients que són maniquins o actors. Així, aquest hospital simulat compta amb una recepció, amb urgències, àrees ambulatòries, centre d’atenció primària, farmàcia, i així fins a completar tots els serveis que hi ha en un hospital convencional.

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va destacar que el 4D Health és un clar exemple que quan Catalunya vola, ho fa ben amunt. Mas també va tenir un missatge optimista per la comarca de l’Anoia. El president català va reconèixer que la comarca ha estat molt castigada per la crisi, amb una clara recessió econòmica i amb unes xifres d’atur molt altes. És per això, que Artur Mas va dir que la comarca, de mica en mica, va donant la volta al mitjó d’aquesta situació, i que el 4D Health és un clar exemple que l’Anoia està canviant el xip.

Cal destacar els discursos emocionants que van protagonitzar per una banda el director del 4DHealth, el doctor Enric Macarulla, i la mànager del projecte, Àngels Chacón.

ARTURMAS3

tornar_radioIgualada