icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

ATENCIÓ – Això és el que han votat els igualadins i igualadines a les europees respecte les #MunicipalsIGD

Ens trobem que pràcticament els mateix nombre de persones que han votat Junts per Igualada han acabat votant la candidatura de Carles Puigdemont. Hi hauria un lleuger repunt per Puigdemont respecte a la candidatura de Junts per Igualada.

El sondeig ens indica que ERC aconseguirà millors resultats a les eleccions europees que no pas a les municipals. Podem veure que els republicans, a Europa, han arrossegat bona part del vot que a les municipals s’ha decantat per Poble Actiu. Evidentment, Poble Actiu o la CUP, no es presenta a les eleccions al Parlament Europeu, i per això aquest transvasament de vot de Poble Actiu a ERC.

Els vots d’Igualada Som-hi, exactament els mateixos vots, es divideixen entre el PSC i els Comuns – Podemos. Els socialistes s’emporten el 60% dels vots d’Igualada Som-hi, mentre que Podemos suma el 40% dels vots que ha aconseguit la candidatura de Jordi Cuadras.

Pel que fa el PP, podem dir, segons el sondeig, que aconseguirà millors resultats a les eleccions municipals que no pas a les europees. I tot el contrari passa amb Ciutadans… el sondeig reflecteix que els taronges tindran millors resultats a les eleccions del Parlament Europeu, que no pas a les municipals. Malgrat tot, cal tenir present el vot ocult.

tornar_radioIgualada