icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

ATENCIÓ – Aquest passat dimarts es van fer 745 test d’antígens a l’Escorxador i es van detectar 3 positius asimptomàtics. Avui segona jornada de testos massius, mentre la Rt a #Igualada es dispara (1,38)

Aquest dimecres es fa la segona jornada del cribratge massiu per detectar asimptomàtics a la ciutat d’Igualada, en una jornada on la RT torna a disparar-se i el risc de rebot es situa per sobre dels 400 punts. La primera jornada de cribratges massius es va desenvolupar amb normalitat, tot i que en diferents fases del dia hi havia llargues cues per fer-se la prova. Al llarg d’aquest dimarts, van passar per l’Escorxador un total de 745 persones. De totes les proves es van detectar 3 casos positius asimptomàtics. Això suposa un 0,4% del total.  Malgrat sembla una xifra poc important, es demana a la població que es faci el test per tallar les cadenes de contagi que en aquests moments situen les xifres de la capital de l’Anoia per sobre de la mitjana catalana. Segons fa públic l’Ajuntament d’Igualada cal tenir en compte que “el grup de població de 30 a 59 anys és força rellevant perquè té relació amb l’entorn laboral i amb l’escolar, a través dels fills. I també té contacte amb la població més gran, els pares. Per tant, té potencial de transmetre el virus d’un entorn a un altre”.

A Igualada en els darrers 7 dies s’han detectat 66 casos, la Rt es situa en 1,38, cada 100 infectats en contagien 138.

La situació a Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena és molt millor que no pas a la capital de comarca. A Vilanova hi ha 3 casos positius en una setmana, i la Rt és de 0,5. A Montbui hi ha 3 casos en els darrers 7 dies, i la Rt és de 0,70. Finalment, Òdena no presenta cap cas de COVID19 durant l’última setmana, i la seva Rt és de 0,14.

tornar_radioIgualada