icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

L’ICS activa les unitats mòbils que faran les proves PCR a les escoles i residències de la comarca de l’Anoia

L’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central activa les unitats mòbils que s’encarregaran de la recollida de les extraccions de les mostres per fer PCR als centres educatius i residències del territori. La posada en marxa d’aquests dispositius permet descongestionar els equips d’atenció primària i evitar desplaçaments de possibles casos positius als centres.

Distribució pel territori

Les unitats estan formades per professionals d’infermeria i professionals tècnics auxiliars en cures d’infermeria (TCAI) i d’atenció a la ciutadania, i es distribuiran pel territori de manera estratègica per donar resposta a les escoles i a les residències. Els equips tindran la seva base al CAP de referència de cada territori, des d’on es desplaçaran per fer les extraccions corresponents. Els professionals que en formen part, en aquest moment són: Anoia (quatre professionals d’infermeria, sis TCAI i tres professionals d’atenció a la ciutadania), Bages-Berguedà (tres professionals d’infermeria, cinc TCAI i cinc professionals d’atenció a la ciutadania) i Osona (quatre professionals d’infermeria, quatre TCAI i dos professionals d’atenció a la ciutadania). També compten amb el suport de quatre professionals i amb tres vehicles de Creu Roja. Gerència Territorial Catalunya Central Assumpta Riera Carulla.

Els equips s’activaran de manera progressiva a partir de les instruccions facilitades per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, que indicarà els centres educatius i residencials on caldrà actuar. El seu funcionament serà flexible i s’adaptaran a les necessitats de cada moment. En paral·lel, mantindran la comunicació amb l’equip d’atenció primària de referència, amb el centre escolar o residència on calgui actuar, així com amb els gestors COVID i RECO (referents COVID escolars).

tornar_radioIgualada