icon_radio

RÀDIO Els imperdibles

BLOG

ÀUDIO – Alfonsa Santiesteban (CCOO) “ens preocupa l’abús que s’està fent dels ERTO’s, però també ens preocupen col•lectius com les treballadores de la llar que no tindran dret a cap prestació”

La secretaria general de CCOO a la comarca de l’Anoia, Alfonsa Santiesteban, ha repassat a Ràdio Igualada la situació en la que es troben molts treballadors i treballadores del territori. Santiesteban considera que hi ha empreses que abusen del concepte “causa major” per fer ERTO’s que no tenen res a veure amb les conseqüències del coronavirus. La secretaria comarcal també demana mesures per aquells treballadors temporals que no tindran dret a cap presentació. Alfonsa Santiesteban també ha fet menció al col·lectiu de les treballadores de la llar que es troben en una situació molt similar; no poden treballar, i per tant si perden la feina tampoc tindran dret a l’atur si han cotitzat molt poc.

Des de la conselleria de Treball de la Generalitat de Catalunya s’afirma que no s’acceptaran totes les peticions, però assegura que una bona part sí que tiraran endavant. Treball considera que el mes vinent hi podria haver unes 250.000 persones més en situació d’atur.

fetxa_radioIgualada
Podcast
tornar_radioIgualada