icon_radio

RÀDIO IN Esports

BLOG

ÀUDIO – ENTREVISTA a Oriol Solà, codirector de Lidera Comunicació, sobre la col.laboració amb el documental ‘Coronavirus: vidas en cuarentena’

El multipremiat director de cinema Marcel Mettelsiefen ha estat durant el mes d’abril a Igualada rodant el documental Coronavirus: vidas en cuarentena, en col·laboració amb l’empresa igualadina Lidera Comunicació que va realitzar la producció dels rodatges que tenien lloc a la Conca d’Òdena.

El documental, emès el passat 23 d’abril al Canal #0 de Movistar+, explica l’impacte social de la Covid-19 a través de diversos protagonistes que viuen la quarantena de maneres ben diverses: des d’un conserge d’un bloc de pisos de Barcelona fins a una treballadora d’una residència d’avis de Madrid. Entre els personatges n’hi ha diversos d’igualadins, com dues infermeres de l’Hospital d’Igualada i dos metges del CAP Anoia que tracten pacients infectats de Coronavirus. Al documental es poden veure espais molt quotidians dels igualadins, com l’Hotel Somiatruites –on s’allotja una de les metgesses entrevistades- , el CAP Anoia o el mateix Hospital comarcal.

Marcel Mettelsiefen és un director alemany freelance amb una llarga trajectòria com a reporter de guerra. Ha guanyat dos premis BAFTA i dos premis EMMY i ha estat nominat als Oscars a la categoria de millor documental. Actualment està rodant diversos reportatges sobre el coronavirus a l’Estat espanyol juntament amb la també reportera freelance Mayte Carrasco, amb una trajectòria professional reconegudíssima com a corresponsal en conflictes armats.

El fundador i codirector de Lidera Comunicació, Oriol Solà, va acompanyar el director Marcel Mettelsiefen durant el rodatge i va apuntar que “vam intentar que el documental posés els focus sobre aquelles persones que normalment no surten els mitjans, com ara els treballadors de l’ambulatori, o sobre projectes de solidaritat com el de l’Hotel Somiatruites que des de fa setmanes cedeix gratuïtament l’hotel a personal sanitari que viu fora o no pot anar a casa seva per no posar en risc les seves famílies”.

ENTREVISTA a Oriol Solà

fetxa_radioIgualada
Podcast
tornar_radioIgualada