icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

ÀUDIO – ENTREVISTA – La gerent de l’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central, Anna Forcada “l’atenció primària ha estat clau per fer front a la pandèmia, i ho continuarà sent ara i en un futur”

La doctora Forcada ha explicat que els centres d’atenció primària de la Conca d’Òdena  es van saber reorganitzar, en un temps rècord, per fer front al brot de la COVID19 que afectava Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena. La gerent de l’ICS a la Catalunya Central ha explicat que van saber centralitzar tots els esforços de l’atenció primària al CAP Igualada Urbà, i al mateix temps habilitar altres centres d’atenció primària, com el de Vilanova del Camí, per atendre altres patologies o les atencions pediàtriques.

La doctora Forcada ha reconegut que el paper dels centres d’atenció primària van ser clau pel cribratge dels pacients durant els dies més intensos de la pandèmia, però ho continuaran sent en els propers mesos. Forcada explica que de mica en mica es va recuperant la normalitat, però deixa molt clar que la pandèmia segueix entre nosaltres, i per tant la tornada a aquesta “nova normalitat” es fa de manera molt lenta. El principal paper dels CAPs, actualment, és la detecció de nous casos de COVID19 a través de proves PCR per a tots aquells pacients que mostrin símptomes. La detecció de nous casos servirà per fer l’aïllament dels nous infectats, però també d’aquells que han estat en contacte en els darrers dies.

ÀUDIO – Entrevista a Anna Forcada

fetxa_radioIgualada
Podcast
tornar_radioIgualada