icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

ÀUDIO – Alba Vergés “mai m’hagués imaginat, aquella nit del 12 de març de 2020, haver d’anunciar el tancament de la Conca d’Òdena”

La consellera de Salut, a Ràdio Igualada, ha explicat que va ser un moment molt difícil quan el Govern va decidir que la millor opció era el tancament perimetral de la Conca d’Òdena. Vergés ha comentat que en un primer moment hi havia 5 casos de COVID19, i es tractava de cinc casos relacionats entre si. És per això que a principi d’aquella setmana, segons explica la consellera, la sensació era que es tractava d’un brot localitzat. La consellera de Salut destaca que 24 i 48 hores després van veure que el creixement de malalts era exponencial i que l’increment de casos es disparava.

La consellera de Salut, Alba Vergés, considera clau el trasllat de més de 250 pacients de l’Hospital d’Igualada cap a d’altres centres de Catalunya, amb l’objectiu d’evitar el col·lapse de l’Hospital, i donar aire a una plantilla molt castigada. Vergés apunta que el SEM va fer el trasllat de pacients de manera molt àgil.

Per acabar, la consellera considera que ja es veu la llum al final del túnel, però destaca que la pandèmia no s’ha acabat. És per això que demana a la ciutadania seguir amb les mesures de protecció, a l’espera que la vacunació comenci a ser clau per vèncer el virus.

ÀUDIO entrevista Alba Vergés

fetxa_radioIgualada
Podcast
tornar_radioIgualada