icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

AUGA presenta aquest dilluns el documental ‘Savall vist per Riba’

Seguint amb la programació alterada per la situació actual el proper dilluns, 8 de juny, l’Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de l’Anoia (AUGA) presentarà a traves del Canal Taronja a les 18.00 h, el documental: Savall vist per Riba. Es tracta de la creació d’una escultura en bronze per part de l’artista Teresa Riba qui, per encàrrec de l’Ajuntament d’Igualada, va realitzar al músic barroc Jordi Savall, fill d’aquesta ciutat i que recrea la història d’aquesta creació, des del primer minut.

L’Ajuntament d’Igualada va voler homenatjar el musicòleg Jordi Savall amb una escultura al carrer del Born, a tocar de la Basílica de Santa Maria en una figura elaborada per l’escultora igualadina, Teresa Riba. Savall, nascut a Igualada, ha estat mereixedor d’alguns dels principals premis i distincions d’àmbit internacional i els seus concerts han perseguit sempre l’objectiu de convertir la música en un instrument de mediació per a l’entesa i la pau entre cultures i pobles diferents.

Savall vist per Riba (2019) té com a protagonista l’escultora, Teresa Riba, en un documental amb música del mestre Savall. La direcció i el guió han anat a càrrec de Gerardo Gomerzano i Manel Almiñana.

tornar_radioIgualada