icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Àuria presenta un ERTO que afecta els centres especials de treball

Els centres de producció d’Àuria Cooperativa, situada a Sant Jaume Sesoliveres d’Igualada, i Àuriafil, a Esparreguera, han presentat un Expedient de Regulació Temporal de l’Ocupació (ERTO) davant la impossibilitat de mantenir-los en funcionament per la crisi generalitzada del brot de coronavirus.

Aquest impacte afecta en al seva totalitat les seccions d’industrial i en gairebé un 85% als serveis externs. Ambdues entitats socials han dut a terme aquest recurs d’excepcionalitat, per una causa de força major i sota la proclamació de l’estat d’alarma que va decretar el govern espanyol. Des de les dues entitats han explicat que la mesura s’ha portar a terme per garantir la viabilitat de les empreses. Àuria Cooperativa i Àuriafil són entitats amb missió social i sense ànim de lucre, que van néixer amb l’objectiu de generar ocupació, principalment per a persones amb discapacitat intel·lectual.

La tramitació d’aquest ERTO fa que la Àuria Cooperativa es vegi obligada a regularitzar 328 persones, del total de les 408 que ocupa regularment. En el cas d’Àuriafil, l’expedient afecta a 148 dels 174 que tenen ocupats.

Cal tenir present que l’enduriment de les mesures de protecció entre els treballadors han fet impossible mantenir les cadenes industrials. Així mateix, Àuria ha volgut mantenir una política de prevenció escrupolosa i responsable per evitar exposar el seu personal en una situació de risc.

D’altra banda, Àuria demana a Salut que les residències de persones amb discapacitat rebin els mateixos dispositius que les sociosanitàries. El principal punt crític són la falta d’equips de protecció i les proves ràpides de la Covid-19.

tornar_radioIgualada