icon_radio

RÀDIO

BLOG

AVUI 15N, ‘CUINA OBERTA’ AMB ‘TASTA RUTES’, VI NOVELL PER AL JAPÓ I MOLÍ OLI CAL GIBERT

Cuina oberta / Ràdio – Una setmana ‘farcida’ de preparatius a la nostra cuina per tal d’oferir-vos els millors plats i ser servit amb ‘molt de gust’. Serà aquest dissabte 15N, a partir de els 12 del migdia a la sintonia de Ràdio Igualada. Farem  un primer tast amb un repàs a les activitats més destacades per aquest cap de setmana. Dues propostes pel diumenge dia 16. A Piera i dins de la celebració del ‘mes de l’oli’, a partir de les 10 del matí visita guiada pels molins d’oli de Cal Sadurní i Cal Nasi, per conèixer el procés d’elaboració de l’oli, des de la collita de les olives fins que surt envasat a punt de ser venut i consumit. En finalitzar, hi haurà esmorzar popular per als assistents, amb pa torrat, oli nou i botifarra. D’altra banda, també diumenge dia 16, el programa ‘Cultura en família’ proposa elaborar un pastís mentre és practica l’anglès. En el programa us explicarem en detall com participar-hi.

Més plats, més continguts. Presentació del blog  ‘Tasta rutes. Receptes i propostes gastronòmiques’ Sota aquesta denominació  aquest blog parla de gastronomia i de territori. Un espai a internet on s’hi poden trobar tant receptes de cuina com de pastisseria, i alhora recomanacions per visitar, per menjar…, i tot amb una especial dedicació als productes de proximitat. El més curiós de tot, és que la producció d’aquest ‘Tasta rutes’ és anoienc i la seva autora és una jove apassionada per la cuina, la bon cuina. El cuina oberta entrevistarà a la seva editora, Elisabet Florensa, que també protagonitzarà el ‘receptari’ del programa, amb l’aportació de tres receptes que s’han publicat en el seu blog:  el cigronet de l’Alta Anoa, un pastís de formatge i cóc de ratafia.

Un altre plat serà la participació del nostre col.laborador, expert en temes de cultura, turisme i gastronòmics, Carles Jòdar, que ens parlarà del ‘Vi novell Garrí’, productors manresans de vins que exporten directament al Japó. També farem opinió envers a la nova normativa europea que entra en vigor a partir del 13 de desembre, on diu que els restaurants hauran d’informar de la presència d’al.lèrgens als seus plats i menus.

I finalment, tercer lliurament de la secció ‘L’Anoia del camp a la taula’, per donar a conèixer els productors i productes de proximitat de la nostra comarca. En l’edició d’avui parlarem de l’oli d’oliva característic de l’Anoia i les seves propietats i us presentarem el producte del ‘Molí d’oli de Cal Gibert’, ubicats a Sant Genis dins del terme municipal de Jorba. Productors centenaris d’oli d’oliva de gran qualitat. Entrevistarem a la seva gerent, Sònia Torra.

Recordeu que el ‘Cuina oberta’ també s’emet en redifusió els diumenges de dotze a una del migdia a Ràdio Igualada.

 

 

 

 

 

 

 

 

tornar_radioIgualada