icon_radio

RÀDIO

BLOG

Avui al ‘Cuina oberta’, festes de la Candelera a l’Anoia, calçots i fruits secs

Cuina oberta / Ràdio – Fixeu-vos bé, amb l’emissió del ‘Cuina oberta’ d’aquests cap de setmana, ja hem fet quinze programes! No hi ha dubte que el temps passa ràpid. Us presentem en aquest article els continguts que hem anat preparant durant els dies previs a l’emissió d’avui dissabte 31 de gener, a partir de les 12 del migdia i en directe, i redifusió diumenge dia 1 de febrer. Un programa de traspàs d’un mes a l’altre, de gener a febrer.

En el calendari, tenim el dia 2 de febrer que és celebra la diada de la Candelera, a mig camí entre l’inici i la fi de l’hivern, just 40 dies després del solstici d’hivern. A més,  és un moment d’especial transcendència dins el calendari anual. Per aquest motiu, és celebren aquest cap de setmana diverses festes de la Candelera a la comarca de l’Anoia, destacarem les de La Pobla de Claramunt, La Tossa de Montbui i Vilanova del Camí. I en aquest darrer municipi anoienc, té lloc avui dissabte el ja tradicional concurs de plats que organitza una les entitats amb més ‘solera’, la Unió Cultural Extremenya Anoia. Per parlar-nos d’aquest concurs i de la festa ‘particular’ que organitzen per aquest cap de setmana, entrevistarem al president d’aquesta entitat, el Sr. Paco Nevado.

Després d’aquest apartat ‘turístic-gastronòmic’, dedicarem un temps als calçots. Recordem que ja comença la temporada per degustar i gaudir d’aquest producte típic per gaudir de les ‘calçotades’ que tenen lloc arreu de Catalunya. Usos culinaris, propietats saludables, descripció i varietats d’aquest producte, afegint-t’hi també un breu receptari.

I dins de la secció ‘L’Anoia del Camp a la Taula’, en col.laboració amb el Consell Comarcal de l’Anoia, per donar a conèixer els productes i productors agroalimentaris de la comarca, avui fruits secs, amb la marca ubicada a Jorba i gran tradició amb més de 40 anys d’experiència en el cultiu, distribució i comercialització d’un bon producte de qualitat com és ‘Fruits Secs Torra’. Entrevista amb el seu gerent, Sr. Jordi Torra, en directe a l’estudi del ‘Cuina oberta’ de Ràdio Igualada.

 

 

 

 

tornar_radioIgualada