icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

Avui s’arriba al pic màxim de l’onada de calor: més de 40ºC

Atenció a la jornada d’avui dimarts. Totes les previsions apunten que avui dimarts es superaran els 40ºC a als municipis de la Conca d’Òdena. S’espera, però, que a partir de demà dimecres les temperatures comencin a remetre i es situen en uns valors més normals. De tota manera, estem en ple estiu i ha de fer calor, tot i això costa trobar jornades on s’hagin superat els 40º graus a la Conca.

Des de l’Observatori de Pujalt indiquen que per avui esperem el pic de calor a l’Anoia, un pic de calor històric. El dia serà assolellat i als volts de les 10h del matí les temperatures ja superaran de llarg els 30ºC a tota la comarca. Les màximes que s’esperen assolir poden arribar als 42ºC a Òdena, 41ºC a Igualada, 39ºC a Hostalets de Pierola, 38ºC a la Llacuna i 38-39ºC a Pujalt. Si es compleixen els pronòstics per a la ciutat d’Igualada seria la temperatura més elevada des de l’agost de 1987 quan es van assolir els 43ºC.

Per dimecres esperem una baixada clara de la temperatura màxima d’uns 5ºC situant ja les màximes a molts punts de la comarca als 35ºC i en alguns indrets ja fins i tot per sota.

Es demana extremar les precaucions i seguir els consells de Protecció Civil, que per altra banda és seguir una mica el sentit comú; hidratar-se bé, no exposar-se al sol en hores puntes, i prestar especial atenció als col.lectius infantil i de gent gran.

tornar_radioIgualada