icon_radio

RÀDIO Els imperdibles

BLOG

Baixen en picat els casos de COVID19 a Santa Margarida de Montbui. El risc de rebrot ja està per sota dels 1.000 punts i la Rt ponderada es situa en 0.90

Durant els darrers dies tant els casos detectats de covid-19 com el risc de rebrot han baixat de forma notable. Amb dades del dimecres 24 de febrer, els casos s’han reduït dràsticament, baixant el risc de rebrot per sota dels 1000 punts (quan només uns dies enrere superava els 2.300 punts). La taxa de reproducció de la pandèmia ponderada setmanalment ha baixat d’1 i actualment es situa a 0’90.

Durant els darrers dies tant des de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, l’Institut Montbui, la Direcció dels Serveis territorials del Departament d’Educació i el Servei de vigilància epidemiològica del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya s’ha fet un seguiment coordinat de la situació epidemiològica específica de l’Institut Montbui. En aquest centre, divendres passat, es va arribar al pic de grups confinats (15). Durant aquesta setmana s’han anat reincorporant els grups que ja han completat la quarantena de 14 dies i a dia d’avui són 11 grups de l’Institut Montbui els que es troben confinats. Cal remarcar que el nombre de positius amb prova de detecció positiva a l’Institut Montbui, una seixantena, no arriba al 10 per cent del total d’alumnes, professors i personal del centre.

Divendres passat va tenir lloc una nova reunió de seguiment, i es va emetre un comunicat conjunt de l’Ajuntament i de l’Institut Montbui en què es van donar a conèixer les dades del cribatge preventiu realitzat el dimecres 17 de febrer entre els alumnes dels grups no confinats, i que va determinar la detecció de 6 positius asimptomàtics.

S’espera que entre aquest dijous i aquest divendres es puguin reincorporar a classes presencials cinc nous grups d’alumnes, dels 11 que estan confinats actualment. Durant la propera setmana, si la situació continua evolucionant positivament, s’anirà restablint la presencialitat i la normalitat al centre. A part dels grups confinats a l’Institut Montbui, un total de 274 alumnes, a l’escola Antoni Gaudí a dia d’avui hi ha un altre grup de 20 alumnes en quarantena preventiva. No hi ha casos de covid-19 ara mateix ni a les escoles Garcia Lorca i Montbou ni a les llars d’infants L’Estel i Santa Anna.

Val a dir que en tot moment es van activat els protocols establerts amb la finalitat de trencar les cadenes de transmissió. En aquest sentit, cal tenir en compte que es van considerar com a contactes estrets a tots els alumnes dels grups amb algun alumne/a PCR+.

Per respondre davant aquesta situació sanitària, es van determinar una sèrie de mesures: realització de cribratges per detectar casos asimptomàtics, insistir en el compliment de les mesures sanitàries, d’higiene i neteja tant en els equipaments, seguiment i vigilància -a través de Serveis Socials i la Policia Local- del compliment de les quarantenes, continuació de les classes presencials -grups no confinats- i telemàtiques -grups confinats- per afavorir el desenvolupament personal i social dels joves, etc.  També s’ha fet durant els darrers dies el tancament de zones d’esbarjo com la Plaça Picasso, Parc Central i zona lúdica V. Alegre i s’ha arribat a un acord amb les AFA’s del municipi perquè les activitats extraescolars no es reprenguin fins el proper 1 de març.

Des de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui es continua demanant a la ciutadania màxim sentit de responsabilitat i que continuï tenint present la fórmula de protecció contra la covid-19: distància de seguretat, rentat freqüent de mans, mascareta i ventilació d’espais.

tornar_radioIgualada